Boot kopen? Koop een zeeschip!

0

Lijkt het je leuk om op een schip te wonen? Hier is je kans! De Rabobank veilt op 6 augustus twee zeeschepen, omdat de eigenaren de hypotheek niet meer kunnen betalen. Nu denk je wellicht:  Dat kan ik nooit betalen. Maar de schepen Esmeralda en Annalisa zijn respectievelijk in 1998 en 2000 gebouwd. Ze zijn dus voor de scheepvaart al vrij oud.

Voordeel van zo’n groot schip, is dat er enorm veel ruimte aan boord is. Een ligplaats vinden wordt een ander verhaal. Dus je hebt de keus: Of het schip iedere drie weken ergens anders aanleggen, bijvoorbeeld op het Amsterdam Rijnkanaal. Of een dure ligplaats kopen, maar dan heb je wel wat ruimte nodig, want de Esmeralda is 89 meter lang en de Annalisa is 132 meter. Een gemiddelde ligplaats in Amsterdam is slechts 25 meter lang, dus tel uit de kosten.

Banken gaan de laatste maanden steeds vaker over op het veilen van schepen. Deze week was er in Rotterdam ook al een grote veiling van negen schepen uit de vloot van de Duitse rederij Buss, in opdracht van UniCredit Bank.

 

Reageren