Sneak preview Hiswa te water 2013

1

eerste beelden Hiswa te water 2013 30ste editie
Morgen wordt de 30ste Hiswa te water officieel door Koning Willem-Alexander geopend. Wij zijn gisteren echter al even stiekem door de Amsterdam Marina gelopen om een glimp op te vangen van al het moois dat deze tweede editie in de nieuwe Amsterdamse haven te bieden heeft.

Vorig jaar opende de Hiswa te water haar deuren voordat de nieuwe haven, Amsterdam Marina, aan het IJ geheel af was. Het leek toen meer op een tijdelijke ‘pop-up’ haven zoals de Hiswa te water vroeger in Amsterdam was. Dit jaar is het naast een jubileum editie ook een belangrijk moment voor de Hiswa organisatie. Morgen wordt hun nieuwe hoofdkantoor namelijk door Koning Willem-Alexander geopend.

Tijdens onze sneak preview gisteren zagen we natuurlijk veel afgedekte boten en half afgemaakte stands. Toch kregen we een goed beeld van wat er komen gaat. De Hiswa te water lijkt dit jaar een mooie verhouding tussen motor- en zeiljachten te hebben. Wij hebben ons gisteren vooral tussen de motorjachten begeven en zagen veel ‘grote jongens’. Princess, Lengers (met de fantastische Italiaanse merken), Mulder en andere werven hebben een mooie selectie meegenomen.

Ook aan kleinere sloepen en tenders ontbreekt het zeker niet. We zagen de nieuwe Zilverfloat voor het eerst live en dat beviel zo op het eerste gezicht erg goed. Hij lijkt met zijn tegendraadse, en dus spannende, design een perfecte combinatie tussen een kajuitsloep en een snelle tender. Maar ook Lifestyle, Wajer&Wajer en andere sportieve sloep merken zijn goed vertegenwoordigd.

We zullen niet teveel uit de doeken doen, want de Hiswa te water 2013 opent morgen pas. Voor de echte liefhebbers, hier alvast een eerste foto-impressie. Zien we jullie van de week?

1 reactie

Reageren