Primeur: Bootblog aan boord van de Mirgab VI

6


Het grootste jacht dat superjachtenwerf Hakvoort tot nu toe gebouwd heeft, is de 48,77 meter lange YN 243. Dat nummer is de werktitel voor dit schip dat voor een Arabische miljardair gebouw wordt. De naam staat wel al op het schip maar wordt om veiligheidsredenen afgedekt. Wij kwamen er echter al snel achter dat het om de Mirgab 6 (VI) gaat aangezien dit op de, niet afgedekte, reddingsboeien staat…

Het, volledig uit aluminium opgetrokken schip, maakt uitermate goed gebruik van zijn volledige lengte van bijna 50 meter. De opbouw begint namelijk al vrij snel voor op het schip en loopt volledig tot de achterkant door. Dit geeft hem van de zijkant een minder mooie lijn, maar van binnen wel heel veel ruimte. De breedte van ruim 9 meter is aan de kleine kant voor een schip van deze lengte, dit geeft hem een vreemd hoog en smal aangezicht.

Van binnen wordt het schip volledig in klassieke maritieme stijl gebouwd, met een overweldigende hoeveelheid mahonie hout en veel gouden accenten. In het midden van het schip bevindt zich een lift die de 4 dekken met elkaar verbindt. In de badkamers wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen zoals marmer, hout en glas. Er is door de eigenaar, die al 5 andere van dit type boten gehad heeft en voor zijn zoon nog een boot bij hakvoort wil laten bouwen, geen cent bespaard op de inrichting. Het was een geweldige belevenis om eens bij een dergelijk schip aan boord te klimmen…

Specificaties:
Lengte: 48,77 meter
Breedte: 9,14 meter
Gewicht: ongeveer 500 ton
Motoren: 2 x MTU diesel engines type 8V4000M60R
Snelheid: 12,5 knopen
Accommodaties: Masterbedroom op het zonnedek, 14 gasten in 7 dubbele kamers met ieder een eigen badkamer, 1 kapiteinskamer en 6 crew cabines voor 9 bemanningsleden.
Constructie: Stalen romp, aluminium opbouw
Brandstof capaciteit: 68.400 liter
Water capaciteit: 12.000 liter

En nu even genieten van de foto’s die wij geschoten hebben:

6 reacties

  1. helaas heeft deze lul van een paparazzi deze foto’s van dit mooie jacht te vroeg in het nieuws gebracht. jammer hoor ,volgende keer ook geen reddings boeien meer aan boord .

  2. @ bootblogger,
    Heb gister twee foto´s naar jullie email gestuurd. Laat even weten als ze niet goed zijn aangekomen, dan kan ik ze nogmaals sturen.
    Foto´s op het IJ zien er ook goud uit.
    Lewie

Reageren