Marine op Wereldhavendagen Rotterdam

0

De Russen hebben afgezegd voor de Wereldhavendagen in Rotterdam. Veel mensen vermoeden dat het vanwege de pro-homodemonstraties is, maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat de Russen hun schepen nodig hebben voor het Syrië conflict. Het maakt niet uit, want we hebben gelukkig onze Nederlandse troepen nog en die komen wel spectaculaire presentaties geven van 6 t/m 8 september in Rotterdam. Zo laten maritieme Special Forces zien hoe ze piraten oppakken en toont de marine, samen met de Kustwacht, hoe reddingsoperaties op volle zee worden uitgevoerd, met behulp van een NH-90 helikopter.

De Defensie Duikgroep laat ten slotte zien met welke mensen en welk materiaal dreiging, onderwater in de haven of in vaargeulen, bestreden kan worden. Het terrein van de Wereldhavendagen, de marineschepen en de onderzeeboot zijn van vrijdag tot en met zondag open van 10.00 tot 18.00 uur.

De jubilerende Koninklijke Marine (525 jaar) heeft tijdens de Wereldhavendagen diverse schepen opengesteld voor het grote publiek. Dat zijn het Ocean Going Patrol Vessel Zr.Ms. Friesland, de onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn en de duikvaartuigen Hydra en Regge. Verder vaardigt de KM nog landingsvaartuigen, snelle FRISC’s en twee zeeslepers af naar de Maasstad. Daarnaast doet de Britse mijnenjager HMS Brocklesby als buitenlandse eenheid Rotterdam aan.

Reageren