Marine doet aangifte tegen seks aan boord fregat

0

Aan boord van marineschepen gebeuren soms rare dingen. Zoals aan boord van het marinefregat Zr. Ms. Van Speijk, waar na een avond flink doorhalen een vrouwelijke medisch specialiste seks heeft gehad met meerdere mariniers. Vraag is natuurlijk: Was het vrijwillig of niet? De vrouw in kwestie heeft zelf geen aangifte gedaan, maar de marine heeft dat wel. Dit omdat seks aan boord strafbaar is. Robin Middel, hoofd communicatie van de Marine, laat weten: ‘Bij terugkeer van Zr.Ms. Van Speijk uit het missiegebied nabij Somalië, hebben wij van de commandant melding gekregen van een voorval, waarbij bemanningsleden mogelijk gedrag hebben vertoond dat niet in overeenstemming is met de Gedragscode Defensie. Het betreft hier een eenmalig incident, tijdens een havenbezoek in Djibouti. Naar aanleiding van dit incident is al voor terugkeer in Den Helder een onderzoek gestart. Lopende het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.’

Het Noordhollands Dagblad is te weten gekomen dat de escapade plaatsvond na afloop van een afscheidsfeest, waarna het medisch team terug naar Nederland zou vliegen. De vrouw was die avond onder invloed van alcohol.

Het is maar te hopen dat het een vrijwillig seksfeestje was en geen verkrachtingszaak. De Koninklijke Marine heeft de zaak in onderzoek.

 

Reageren