Het grootste jacht ter wereld: Eclipse

6


De Eclipse is het grootste privé jacht ter wereld. De boot werd naar de eigenaar, hoe kan het ook anders: Roman Abramovich gevaren. Op hetzelfde eiland als waar zijn andere super jacht (Luna 115 meter) werd gebracht. De vraag is hoe snel zal dit jacht met maar liefst 20.000pk gaan?

De Eclipse heeft 250 miljoen euro gekost, ze is 164 meter lang en 21.4 meter breed. Dit jacht heeft werkelijkwaar alles wat je maar kan bedenken. Een zwembad van 16 meter, 20 jetski’s, een onderzeeren en twee helicopter landingsplaatsen. Daarnaast zitten er nog 4 boten opgeslagen en is er voor de onderzeer aan de onderkant van het schip een ingang zodat zijn vriendin (26 jarig topmodel Daria Zhukova) in volledige privacy aan boord kan komen.

De accommodaties omvatten zes suites, vijf VIP-suites en “owner’s cabin” van 464 vierkante meter. Deze kamers zijn allen uitgerust met twee badkamers en balkons. De grootste van de twaalf heeft een vleugelpiano en een grote privétuin die uitloopt over dekken 4 en 5. Uiteraard mochten ook een cinema, tentoonstellingsruimte, drie eetzalen, een aquarium, een disco, een half dozijn hot tubs, een indoor en outdoor zwembad, een fitnessruimte met sauna en stoombad, een minispa en een wijnkelder niet ontbreken. Daarnaast zijn er twee keukens en verblijfplaatsen voor personeel waar de honderd bemanningsleden, waaronder RAF-piloten en ex-SAS beveiligingsagenten wonen en werken. Er is plaats voor 30 gasten en 75 man personeel.

Sinds de moord op de voormalige KGB-spion Alexander Litvinenko in Londen zeggen kennissen van de 41-jarige Abramovich dat hij geobsedeerd is door veiligheid. Het jacht is daarom uitgerust met alle laatste beveiligingssnufjes waaronder een raketdetectiesysteem, onderwatercamera’s, warmte- en bewegingssensoren en kogelvrij glas.

Hoe snel de boot precies gaat is niet helemaal duidelijk men zegt dat de boot een top heeft tussen de 50/60 km/u. redelijk snel voor een bootje van 164 meter.

6 reacties

  1. Hey Michael,

    Aardig groot bootje, kan je niet als bootblog zijnde een primeurtje voor elkaar krijgen?
    Dan hou ik me in elk geval aanbevolen om mee te gaan 😉

  2. Beste Quinten,

    Het is inderdaad een prachtige boot, echter zal Roman behoorlijk op zijn privacy gesteld zijn en waarschijnlijk niet te triggeren voor een bezoekje van ons. Maar anders houden we je op de hoogte!

  3. er zijn een aantal jachten die groter zijn dat deze eclipse… octopus, rising sun en de grootste is The dubai met een lengte van 162 meter… of valt dat onder catogorie cruiseship en niet een privejacht:P

  4. @Thiemo,

    De Eclipse is met 164 meter nog steeds het grootste superjacht ter Wereld hoor. The Dubai is “slechts” 162 meter 😉

Reageren