Zo ziet de Titanic eruit naast een modern cruiseschip

0

Cruiseschepen worden steeds groter en dat valt voornamelijk op als je een plaatje van de Titanic photoshopt naast een modern cruiseschip. Neem bijvoorbeeld het allernieuwste cruiseschip de Norwegian Getaway, dit schip meet 324 meter, terwijl de Titanic ‘slechts’ 269 meter lang was.

Maar het grootste verschil zit hem in het aantal dekken en passagiers. De Titanic kon 2223 passagiers meenemen, terwijl de grootste cruiseschepen tegenwoordig 4000 toeristen meenemen.

Overigens was de Titanic uit 1912 behoorlijk modern. Ze was destijds het grootste cruiseschip ter wereld, maar kon met gemak 21 knopen varen. De maximale snelheid was 24 knopen. Voor de tweede- en derdeklasse passagiers was er niet veel entertainment, maar de eerste klasse kon genieten van een squashzaal, een zwembad, een fitnessruimte met diverse toestellen, een rooksalon, een bibliotheek, een café en een loungeruimte.Naast de eigen eetzaal beschikte de eerste klasse ook over een à la carte-restaurant.

Wie meer wil weten over de Titanic kan sinds donderdag naar de wereldberoemde tentoonstelling ‘Titanic: the artifact exhibition’ in Amsterdam Expo. Hier zijn veel opgedoken spullen te bewonderen van het ooit zo beroemde cruiseschip.

Reageren