Een stoomboot superjacht geschikt voor Sinterklaas

0

Sinterklaas vaart dit jaar binnen op De Hydrograaf, een ouderwets stoomschip waar 150 Zwarte Pieten op meevaren. Maar zou het niet gaaf zijn als Sinterklaas een keer met een superjacht stoomboot zou binnenvaren? Wij stellen dan de Nahlin voor. Deze Engelse stoomboot uit 1930 meet 91 meter en kan dus behoorlijk wat pakjes meenemen. Het privé superjacht is extreem luxe ingericht, maar heeft een klassieke inrichting. De laatste refit was in 2008.

Maar goed, totdat we vrienden worden met eigenaar Willie McCullough, moeten we het doen met onze eigen stoomboot Pakjesboot Hydrograaf. Ook een supermooi schip overigens.

De Hydrograaf, een voormalige stoomschip, is in 1910 gebouwd bij scheepswerf Fijenoord te Rotterdam en is tot 1962 bij de Koninklijke Marine in actieve dienst geweest. De Hydrograaf heeft altijd bekendgestaan als ‘het schip van de Koningin’, omdat de vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana het schip in de jaren twintig en dertig hebben gebruikt voor hun officiële bezoeken aan de Hollandse Eilanden. Inmiddels hebben ook Kroonprins Willem Alexander en vele andere bekendheden met de Hydrograaf gevaren. De intocht met pakjesboot 12 Hydrograaf is 16 november in Groningen.

Hydrograaf

Reageren