Meer dan 1000 boten staken in Venetië

0

De transportboten en watertaxi’s in Venetië staken. Meer dan 1100 transporteurs en 250 taxi’s zijn het oneens met de nieuwe veiligheidseisen, die de gemeente stelde na een ongeluk tussen een gondel en een transportboot vorig jaar augustus. Hierbij kwam een Duitse toerist om het leven. De veiligheidseisen houden in dat boten op minder tijdstippen mogen varen en ook dat sommige minder diepe gedeeltes worden afgesloten voor niet-toeristische boten.

De staking is vandaag begonnen en volgens de vakbond gaan ze door tot het bittere eind. Winkels, restaurants en supermarkten komen snel zonder voorraad te zitten en daarom slaan particulieren nu in grote getalen voedingsmiddelen in. Ook zijn er morgen geen kranten en tijdschriften meer verkrijgbaar. Een klein dozijn boten levert wel essentiële goederen, zoals melkpoeder voor baby’s, medicijnen en voedsel voor schoolkantines.

Ondertussen klaagt de burgemeester over de vakbond en stelt dat de bond leugens verspreiden. Ja, typisch Italiaans. Waarschijnlijk gaat de burgemeester overstag, zodra de toeristenindustrie gaat klagen, want zonder toeristen geen Venetië.

 

Reageren