Mulder bouwt grootste superjacht tot nu toe

0

Mulder Shipyard heeft een overeenkomst getekend voor de bouw van een ​​34 meter motorjacht. Behalve dat dit het grootste is dat Mulder tot dusver bouwt, zal dit ook Mulder’s eerste jacht zijn dat over de 300 GT wordt gebouwd. Met deze order komt het totaal aantal jachten dat Mulder momenteel in aanbouw heeft op zeven. Mulder Shipyard leverde eerder dit jaar al een Mulder 73 Flybridge, een Mulder Favorite 1300 Cabrio en een Mulder 75 Wheelhouse af.

Het Britse ontwerpbureau Claydon Reeves is verantwoordelijk voor het design van het  interieur en exterieur van het 34 meter custom-built displacement jacht. De naval architectuur van het displacement superjacht is van de hand van het Nederlandse Van Oossanen Naval Architects. Uiteraard zal de Mulder 34 meter worden gebouwd conform superjacht normen.

De Mulder heeft een GT van 315 ton en zal onder RINA LY3, MCA, Trans-Atlantische klasse worden gebouwd. Op de 34 meter zijn veel eigenschappen terug te vinden welke op veel grotere jachten voorkomen, zowel in het gebruik als het design.

Spectaculair uitzicht
De nieuwe Mulder heeft een eigentijdse stijl met klassieke details. De verticale boeg loopt naar achteren met een licht versterkte lijn. De aluminium opbouw combineert subtiele lijnen met vlak glas, welke geleidelijk stijgen richting het achterschip.

Het 34 meter lange en 8 meter brede jacht biedt plaats aan acht gasten in twee VIP-staterooms en twee dubbele hutten welke kunnen worden omgebouwd naar twee enkele bedden – allen met en-suite faciliteiten. De VIP’s bieden twee verschillende omgevingen, waarvan een over de volledige breedte van lower deck met grote patrijspoorten voor een uitzicht dicht bij het ​​wateroppervlak . De andere VIP cabine in het voorschip van main deck is voorzien van een groot raam direct boven het bed, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de sterren in de nacht. Het jacht biedt plaats aan maximaal zeven bemanningsleden.

Het interieur verwelkomt u op het main deck, met de salon omringt door elektrisch te openen glazen puien, wat een gevoel geeft dicht bij het water te zijn. Aan beide zijden van de eetkamer zijn de ruiten van volledige hoogte om het natuurlijke licht in dit gebied te maximaliseren. Met het oog op een verdere 50% van de externe ruimte toe te voegen aan de eetkamer, kunnen de glazen ramen aan stuurboord openen naar een uitklappend balkon in de verschansing. Dit zorgt voor een spectaculair uitzicht tijdens het dineren.

Kwaliteit
De overeenkomst voor de 34 meter Mulder werd afgesloten in nauwe samenwerking met IYR uit Monaco. IYR broker William Molloy: “Wij dragen Noord-Europese werven aan vanwege hun kwaliteit van projecten van deze omvang. Zowel IYR als onze klanten waren erg onder de indruk van Mulder Shipyard en hun gloednieuwe werf.” De Mulder 34 meter zal naar verwachting worden opgeleverd in de zomer van 2015.

Reageren