Foto’s historische schepen in Utrecht online

0

Foto uit 1900 Gezicht op het Merwedekanaal met schepen bij Breukelen uit het noorden.

De beeldbank van het Utrechts Archief wordt steeds beter gedigitaliseerd. Inmiddels zijn er vele foto’s te vinden van het Amsterdam Rijnkanaal, de grachten, de Lek en de Vecht. Pas op: Het is verslavend om op zoek te gaan naar foto’s uit het verleden! Hier alvast een paar historische foto’s van schepen in Utrecht. We zien vooral veel beurtschepen, zoals tjalken die laden en lossen in- en rond de stad.

Foto uit 1895: Gezicht op de opengedraaide Muntbrug over het Merwedekanaal te Utrecht; uit het noordwesten met drie Hoogeveense Pramen.

 

Afbeelding van enige boten in het Merwedekanaal te Utrecht in 1938; ter hoogte van de Keulsekade met aan de overzijde het brugwachtershuisje en de Stichtse Lijnkoekenfabriek.

 

Gezicht op de Zandbrug en enkele huizen aan de Oudegracht Weerdzijde te Utrecht. Op de voorgrond de Stadsbuitengracht met een boot en rechts het huis Oudegracht Weerdzijde 184. Tussen 1895 en 1905.

 

Gezicht op de Nieuwegracht te Utrecht uit het zuidwesten met een afgemeerde boot bij de Quintijnsbrug; rechts het huis nr. 60. Foto uit 1906.

 

Afbeelding van een boot met turf aan de turfkade lang1906s de Wittevrouwensingel te Utrecht. Foto uit 1906.

 

Afbeelding van een man op een bootje in (vermoedelijk) de Kromme Nieuwegracht te Utrecht tussen 1930 -1940.

 

Afbeelding van het bergen van een gezonken bootje in de Drift te Utrecht in 1964.

Reageren