Tragedie: Zeiler overleden in Cape to Rio Race

0

Een zeiler is afgelopen weekend overleden in de Cape to Rio Race, zo meldt Bavaria. Diverse zeilboten kwamen in de problemen door extreem slecht weer. Windsnelheden van 60 knopen en golven van tien meter hoog, zorgde ervoor dat acht van de 36 starters in de problemen kwamen en noodoproepen naar het wedstrijdcomité stuurden. De 3600 mijls lange wedstrijd was pas net begonnen.

Aan boord van de ‘Bille’, een Bavaria 55 zeilschip, kwam een bemanningslid om het leven. De ervaren kapitein Luis Manuel de Oliveira Da Silva was al op de terugweg naar Kaapstad, omdat hij de weersomstandigheden te heftig vond. Zondag om 15:00 uur ’s middags brak een gigantische golf het zeilschip doormidden. Tijdens het kapseizen brak de mast, waarbij een matroos overboord sloeg. De 46-jarige Anglosees Antonio Joao Bartolomeu kon niet naar de boot terugzwemmen. Hij was volgens de bemanning één van de beste zeilers uit Angola.

De bemanning van de ” Bille ” werd later gered door een fregat van de Zuid-Afrikaanse marine en naar het ziekenhuis gebracht. De Bille werd aanvankelijk op sleeptouw genomen, maar later losgelaten, omdat het fregat andere gewonde zeilers moest oppikken.

“Onze gedachten gaan uit naar de bemanning van Bille en de familieleden van de dode zeeman. De andere bemanningsleden zijn nu in veiligheid en aan de beterende hand. De tweede Bavaria 55 uit de Angola team heeft doorstaan ​​de storm zonder grote schade en is op weg naar Rio, ” aldus Daniel Kohl , productmanager & Hoofd Marketing bij Bavaria.

Reageren