Schokkend: Zeiler vermoord op eigen schip

0

Er heerst verbijstering op het eiland St. Lucia in het Caribisch gebied na een moord op een zeiljacht afgelopen vrijdag. De Engelse Roger Pratt (62) werd vermoord door onbekende overvallers die aan boord van zijn boot waren geklommen. Nog tragischer is dat ze op het moment van de aanval de verjaardag van zijn vrouw Margaret (net 60 geworden) aan het vieren waren. Zij raakte bij de aanval lichtgewond, maar inmiddels gaat het lichamelijk goed met haar.

Het lijkt alsof alles ze tegenzat: Het koppel had jarenlang gespaard voor deze zeiltrip en zou eigenlijk het eiland allang verlaten hebben, maar werden door bureaucratisch geneuzel opgehouden. Noodgedwongen vierden ze de verjaardag dus in de haven, terwijl ze eigenlijk op zee zouden zijn. Ook wilden ze eigenlijk rondom Afrika varen, maar hadden dit plan laten varen omdat er daar gevaarlijke piraten zijn.

Roger Pratt probeerde zijn vrouw te beschermen tijdens de aanval en daardoor kon ze ontvluchten. Later zag ze haar man dood in het water drijven. Volgens de politie is er niet geschoten tijdens de aanval aan boord van het zeiljacht Magnetic Attraction.

De politie heeft drie verdachten aangehouden.

 

Reageren