Geen gerechtigheid na aanvaring met politiespeedboot

0

Gerechtigheid. Daar strijdt Idil Mazzurana uit Heemskerk voor. Twee jaar geleden raakte zij zwaargewond toen ze op het Uitgeestermeer werd overvaren door een politie speedboot. Uit onderzoek blijkt dat de schipper fout zat. Toch heeft justitie de zaak geseponeerd en blijft de agent ontkennen, zo meldt RTV Noord-Holland.

De zeehavenpolitie heeft het ongeval onderzocht. Uit dat onderzoek blijkt dat de schipper van de politie speedboot een fout moet hebben gemaakt. De havenmeester vertelt ook dat een van de betrokken agenten een paar dagen na het ongeval weer in de haven was. Hij zou verteld hebben dat er op de politieboot iets mis is gegaan. Ook uit de GPS gegevens van de politieboot zou blijken dat er onzorgvuldig is gevaren. De agenten hebben in verschillende verhoren, steeds wisselende verklaringen afgelegd. De schipper legt de schuld bij Rogier.

Wie het hele artikel leest van RTV, komt er al snel achter dat er grove fouten zijn gemaakt. Het lijkt alsof de schipper gedronken had tijdens een barbecue aan boord. Maar ondertussen wordt er niemand verhoord. Wie de boten van de KLPD kent, weet dat dit snelle stevige boten zijn. Daar kun je inderdaad een behoorlijke klap van krijgen na een aanvaring. We hopen dat het geschil snel een goed einde krijgt.

Reageren