Snelle water taxi’s iets voor Amsterdam? (video)

1


In veel landen zijn watertaxi’s vrij normaal, waarom in Nederland eigenlijk niet? Nederland is HET waterland bij uitstek, en toch blijven we allemaal maar lekker vast staan in de file op het land. Tijdens de spits uren is het in de binnenstad van de grote steden ook altijd een chaos, en kom je geen meter vooruit. Laat Amsterdam eens proefkonijn worden voor snelle watertaxi’s die concurreren met “auto taxi’s”…

Natuurlijk zijn er al watertaxi’s in Amsterdam, maar die prijzen zijn hoog en de boten zijn langzaam. Deze taxi’s gelden eerder als vervanger van de rondvaart dan van een auto taxi, en dat komt niet alleen door de geheel overbodige minibar aan boord.

Neem nou de watertaxi’s van de Engelse Yellowjet-taxi. Ze zijn snel, zien er stoer uit en kunnen door de opblaasbare rand overal veilig aanleggen. Het lijkt mij deels een prima oplossing voor het taxi probleem in Amsterdam en daarnaast ben je tijdens de spits veel sneller over het water dan op de weg… Wie biedt zich aan?

Zolang ze er nog niet zijn kunnen we even wegdromen bij onderstaand filmpje en plaatjes. (zet je geluid maar uit… dik motor geluid zal je namelijk niet horen 😉 )

Klik hier voor:
Brochure Yellowjet taxi
Tweedehands watertaxi tekoop op speurders

1 reactie

Reageren