Grootste zeilschoener van Nederland 25 jaar in de vaart

0

Zeilschip Eendracht is 25 jaar in de vaart. De Eendracht zet zich speciaal in voor jongeren, maar neemt ook opstappers en trainees mee aan boord. De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd.

Zeilen met de Eendracht doe je samen. De Eendracht maakt zeilreizen voor iedereen in alle soorten en maten, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht speciale zeilreizen, stages en opleidingsreizen, want jongeren het zeezeilen laten beleven, staat voor Nederlands grootste driemastschoener centraal.

Ook organiseert de Eendracht projecten zoals de ‘Maritime Experience Day’ en speciale reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een besloten tocht of evenement. Mede daardoor kan de Eendracht zich blijven focussen op de doelstelling.

Reünie

Vele mensen hebben het mogelijk gemaakt om zeilschip Eendracht 25 jaar lang op verschillende manieren in te kunnen zetten. Daarom wordt er zondag 15 juni een reünie georganiseerd van 14:00 uur tot 18:00 uur in de haven van Scheveningen.

Het wordt een gratis evenement met allerlei activiteiten, bijvoorbeeld een Eendrachtmuseum met presentaties en films in het havenkantoor, verschillende bars en barbecues op de kade, een Eendrachtstand met jubileumartikelen en natuurlijk rondleidingen aan boord.

Aanmelden kan met naam, adres en uw relatie tot zeilschip Eendracht via info@eendracht.nl of bel naar 010-4486186.

Schip de Eendracht

Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld.

Reageren