Open Havendag Gorinchem op 17 mei

0

Ingezonden tekst door Johan den Bliek

Volop Activiteiten in Gorinchemse haven

Het voorjaar is in Nederland al lekker vroeg begonnen. Geen strenge winter en dus geen dicht gevroren wateren en ontoegankelijke jachthavens. Prachtige omstandigheden voor de vele liefhebbers, die al snel de boot op konden en dat ook massaal deden.

Dat heeft de Gorincumse Veerdienst wel gemerkt. Want het was al vroeg een drukte van belang in onze Lingehaven. Onze medewerkers hebben de nodige overuren alweer gemaakt om het aanbod vanaf de rivier de Merwede richting de Linge te sluizen. Maar we klagen niet, we doen het graag voor u. Zoals we dat ook deden op Paasmaandag, toen er vele duizenden bezoekers naar de traditionele Gorcumse Paasmarkt kwamen.

Ook de komende maanden is iedereen weer van harte welkom om een keer (of meer) een Gorcums evenement te bezoeken.

Open Havendag Gorinchem

Zo organiseren we zaterdag 17 mei weer de Open Havendag Gorinchem. Een jaarlijks terugkerend evenement in en rond de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort. Vanaf 09.00 tot 17.00 uur is er een overvol dagprogramma met veel leuke activiteiten voor jong en oud. Uiteraard is de Koninklijke Marine weer aanwezig en zal de Drakenbootrace met veel deelnemende boten veel toeschouwers naar de Havendijk trekken. Ook de Teer, Lijnolie en Oude Klare race met authentieke zalmschouwen is een bezienswaardigheid op zich. Natuurlijk ontbreekt onze eigen stoomboot Jan de Sterke niet op de Open Haven Dag. Muziek, drank en vis zijn op de gezellige markt ook present.

En of het niet genoeg is, er kan op die dag ook nog een uitstapje worden gemaakt naar de sfeervolle Franse rommelmarkt le Bric a Brac in het Lingebos. Voor vervoer van en naar onze buurgemeente Lingewaal wordt gezorgd.

We zien u zaterdag 17 mei in Gorinchem!

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn en in een andere, ook mooie, jachthaven bivakkeren, dan willen wij u het volgende evenement niet onthouden. Op Hemelvaartsdag wordt er weer op traditionele wijze vis gebakken in Woudrichem.

“Aan d’n overkant”, zoals wij zeggen in Gorinchem. Maar met de Veerdienst brengen wij u er graag en, in combinatie met een eventueel bezoek aan Slot Loevestein, beleeft u een prachtige dag in ons schitterende rivierengebied.

Waar Maas en Waal te zamen spoelt
En Gorkum rijst van ver,
Daar heft zich op den linker zoom
En spiegelt in den breeden stroom
Een slot van eeuwen her.
’t Is Loevestein. – ’t Is Loevestein

Nogmaals tot in Gorinchem en haar mooie omgeving.

Johan den Bliek

Voor meer en andere info, zie: www.veerdienstgorinchem.nl

Reageren