Odyssey Marine Exploration vindt wederom goudschat van bijna miljoen euro

0

Odyssey Marine Exploration heeft wederom een goudschat aan boord van een scheepswrak geborgen. Het bedrijf komt regelmatig in het nieuws, omdat ze goudschatten vinden. Dit keer hebben ze gouden munten en staven ter waarde van 930.000 euro gevonden.

Het Amerikaanse bedrijf investeerde in een explorerschip en een duikboot en sindsdien is het raak: De professionele schatzoekers halen keer op keer goud naarboven.

Dit keer komt de schat van het Stoomschip Central America dat in 1857 tijdens een tropische storm ten onder ging. Meer dan 20.000 kilo goud verging samen met honderden passagiers.

Het ‘gouden wrak’ werd al in 1988 gelokaliseerd. De eerste poging om de lading te bergen strandde in 1991, nadat de schatzoeker van destijds, Tommy Thompson, in juridische problemen met geldschieters verzeild was geraakt. Over het recht om het goud van de zeebodem ‘op te rapen’ is vervolgens jaren juridische strijd geleverd. In maart kreeg Odyssey uiteindelijk dat recht.

Odyssey heeft maandag laten weten dat het goud in april is geborgen tijdens een eerste verkenning van het wrak, dat duidelijk niet alleen historische waarde heeft. De verkenning duurde 2 uur. Het echte ‘schatgraven’ gaat beginnen als het bergingsschip Odyssey Explorer binnenkort ter plaats is.

 

Reageren