Wonen op een boot in Parijs: Een onbetaalbare droom

1

Wie Parijs kent, weet dat er op de Seine diverse woonschepen liggen. Die boten zien eruit als goedkope drijvende woningen, maar vergis je niet. De prijs van de ligplaatsen is de afgelopen jaren schrikbarend gestegen en de gemeente geeft geen nieuwe vergunningen voor extra ligplaatsen. Een schip kan nu zomaar 1,5 miljoen euro kosten, staat te lezen in Metro.

Seine Plus, dé botenmakelaar van Parijs, verkoopt per jaar tussen de acht en tien woonschepen. De boten zijn zo populair, omdat je midden in het centrum woon, maar zonder buren. En anders dan in Amsterdam, heb je geen last van toeristen of pottenkijkers vanaf het water. Er komen natuurlijk wel boten en riviercruiseschepen voorbij, maar de Seine is te wild voor waterfietsen en sloepjes.

De prijzen voor woonschepen zonder ligplaats worden ook steeds hoger in Frankrijk, dus een slimme investeerder zet een paar tjalken uit Nederland in Frankrijk te koop en cashen maar!

1 reactie

  1. Claudia Verhoeven on

    lijkt me wel leuk wonen in zo,n bootje op de Seine,en s middags een beetje accordeonnetje spelen op Place Pigalle( in Parijs geen vergunning nodig voor een straat muzikant met accordeon)wel er niet bij gaan zingen,schoppen ze je zo terug naar Holland(ons stemgeluid en uitspraak is een echte hel voor de Fransman

Reageren