Gaastra officiële kledingsponsor van Volvo Ocean Race

0

Gaastra wordt de officiële kledingsponsor vna Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Team Brunel is het enige Nederlandse team in de zeilrace. Gaastra levert niet zomaar kleding, maar heeft een volledige customized sportuitrusting ontwikkeld, waarbij draagcomfort, veiligheid en bescherming tijdens de vaak zware omstandigheden op zee voorop staan.  

Unieke samenwerking

Gaastra ontwikkelde voor alle leden van Team Brunel een volledige set kleding voor in- en offshore. De extreem verschillende weersomstandigheden, de lange etappes op het water, functionaliteit versus comfort, werkelijk alles is besproken en ontworpen volgens de wensen van de topsporters. Innovatie in de kleding zit onder meer in technische componenten als de super hoge water kolom, de waterdichte ritsen en nieuwe hoogwaardige materialen die transpiratie door de stof naar buiten afvoert, maar geen vocht naar binnen toe laat.

Marc Blees, Managing Director Gaastra Pro: ‘Dit is een samenwerking waarvan je als Gaastra alleen maar kunt dromen. De Volvo Ocean Race betekent zeilen op het allerhoogste niveau. Dat het team van Bouwe Bekking voor ons kiest is een enorme eer en een bevestiging van de kwaliteit die wij leveren. Wij weten als geen ander dat de kleinste details het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen. Net als Team Brunel streven we naar het allerbeste. We play to win!’

Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel: ‘De samenwerking met Gaastra is uniek. Ieder teamlid heeft zijn wensen kunnen uiten en teruggezien in een persoonlijke set zeilkleding, waarbij ook nog rekening is gehouden met de extreme externe factoren tijdens de Volvo Ocean Race. Voor ons is functionaliteit enorm belangrijk, maar het moet ook gewoon lekker zitten. Hoe minder last je hebt van je kleding, hoe effectiever je bent aan boord. Gaastra snapt als geen ander hoe belangrijk dit is. Hun perfectiedrang en kennis van de sport sluiten naadloos aan bij onze mentaliteit aan boord, waardoor het een meer dan prettige samenwerking is.’

Extra collectie

Speciaal voor de consument brengt Gaastra tevens een Premium Limited Edition Collection uit, gebaseerd op de officiële zeilkleding van Team Brunel. Verdere informatie over deze lijn zal later in het seizoen worden verstrekt.

Reageren