Geweldige internethype: Schippers springen in het water

0

De mussen vallen van het dak en de schippers springen in het water. Maar niet zomaar. Op Facebook is een ware hype ontstaan onder de naam Schippersspringeninhetwater. Het is simpel: Je maakt een filmpje van hoe je in het water springt en daarbij nomineer je drie vrienden. Die moeten vervolgens binnen 48 uur ook een sprong maken en een filmpje uploaden binnen de groep. Doen ze dat niet, dan zijn ze je een etentje verschuldigd.

De hype is waarschijnlijk in Frankrijk begonnen onder de naam La Batellerie dans L’eau, maar inmiddels doen ook de Belgen en Duitsers mee aan de zomerhype. Al bijna 2000 schippers zijn lid van de groep op Facebook waar de filmpje geplaatst worden. Zoals wel vaker worden de filmpjes steeds creatiever, met hele carnavalspakken aan of rare locaties. Want je hoeft niet per sé van een schip te springen, je moet gewoon in het water springen, waar dan ook.

Ontzettend leuke groep en zoals al iemand het verwoordde: “Na al het gezeur over dramatische vrachtprijzen, eindelijk weer iets te lachen in de binnenvaart.”

Reageren