Gezocht: Idioot op jetski die graag bruiloften verpest

0

Je hebt idioten, mafkezen, koekwouzen en dán heb je een of andere jetski-bestuurder op de Zandmeren bij Kerkdriel. Deze grapjas op een gele waterscooter leek het een leuk idee om keihard extreem dicht bij een partyschip te varen, waar op dat moment een huwelijk werd voltrokken. Lekker spetteren op de boot. Alleen raakten de waterspetters de geluidsinstallatie van de band die op dat moment aan het spelen waren. Kortsluiting was het gevolg, waarna de muziek uitviel. Het feest viel dus letterlijk in het water. De band deed aangifte, de schade bedraagt meer dan 6000 euro.

Getuigen

“De politie is op zoek naar de schipper van deze gele waterscooter, getuigen kunnen zich melden bij de Dienst Infra, afdeling Water in Tiel via 0900-8844”, zo staat in het persbericht van de politie. Ik heb vast een tip: Was het deze scooter (zie hier een spiegeltje)? (Overigens: Waarom reageert Jan Pronk?!) Overigens is het fijn als je de politie belt, want niemand kent de afdeling Water. Je eerste keer word ik van de lijn gegooid en de tweede keer sta ik uren in de wacht, waarna mij gemeld dat de politie niet precies weet bij welke afdeling deze tip thuishoort. Dus succes met het vinden van de dader! Oh, en was het niet deze scooter, dan excuses, maar zoveel gele waterscooters varen er niet rond in de buurt van Kerkdriel neem ik aan. En anders ken je als eigenaar wellicht anderen die ook rondvaren hiermee.

Veel boetes

Dat het een zooitje op het water is bij de zandmeren, blijkt wel uit de bekeuringen die de waterpolitie afgelopen weekend uitschreef. Mensen kregen een bekeuring wegens onder andere het niet kunnen tonen van een vaarbewijs, het niet registreerd hebben van een vaartuig, te snel varen of waterskieën zonder uitkijk. Een persoon had veel te veel gedronken. Van deze persoon is ook de boot, een 10 meter lange speedkruiser, in beslag genomen omdat de bijbehorende papieren op het schip ontbraken.

Reageren