Hybride limousine op World Expo Amsterdam doet hoofden draaien

0

Soms komen er vaartuigen voorbij waarvan je echt denkt: Wat is dat nou weer?! Zo ook bij de SWATH Electra Glide Limousine Tender. Ja, een varende limousine die elektrisch aangedreven wordt. Dat de boot groen vaart is al bijzonder genoeg, maar daarnaast valt het uiterlijk ook behoorlijk op.

De SWATH is gebouwd door Nedship en wordt aankomende week gepresenteerd op de Hybrid Marine World Expo in Amsterdam van 24-26 June 2014. De beurs staat in het teken van hybride en elektrische innovaties voor de scheepvaart en watersport. Een perfecte beurs om dit wonder der techniek te presenteren.

De tender wordt aangedreven door twee 300pk buitenboordmotoren en haalt een maximumsnelheid van 45 knopen. De varende limousine kan 40 nautische mijl behalen met 8 knopen per uur door de 50kWh Li Po batterijen. Dat lijkt niet zoveel, maar de tender is bedoeld om van een superjacht naar de kust te varen en dan is dit genoeg range. De zonnepanelen produceren genoeg energie om 1000 nautische mijl per jaar te varen op de batterijen.

De SWATH is gemaakt van carbon epoxy en kan 12 passagiers meenemen. Natuurlijk is er airconditioning aan boord, welke ook als verwarming kan werken. Een surround sound entertainment systeem en twee flatscreen tv’s zorgen ervoor dat de passagiers zich niet hoeven te vervelen. Het interieur is verder luxe ingericht met leren bekleding.

Technische specificaties van SWATH Electra Glide Limousine Tender:

lengte 9.5m
Breedte 3.4m
diepgang 0,65 m
Stahoogte 2m
Electric Power Plug-in 50kWh ESTechnologies LiPo batterijen
Solar Power 2kw Solbian Solar Array
Voortstuwing 2x300hp ReGenNautic Elektrische buitenboordmotoren
Extended Range Option 85KW Volvo / ReGenNautic Genset
Maximale snelheid 45 knopen
Elektrische Kruissnelheid 8-20 knopen
Elektrische Range 40nm bij 8 knopen
Carbon Neutral Range 1000 nm bij 16 knopen Jaarlijks
Passagiers 12 tot 14
Bouw Carbon Epoxy Composiet

Reageren