Utrechtse wietboot gaat eindelijk naar de werf

1

De Utrechtse wietboot gaat eindelijk naar de werf. De drijvende coffeeshop ligt heel toepasselijk tegenover een gevangenis voor lichte vergrijpen (lees: drugsdealen) in Utrecht en ziet eruit alsof ze ieder moment kan zinken.

De boot aan de Wittevrouwensingel in Utrecht gaat in juli naar de Museumwerf in Vreeswijk waar ze een complete opknapbeurt krijgt. De eigenaren verwachten dat vooral het vlak onderhoud nodig heeft. Het schip stamt uit 1905 en is al een krasse dame.

Slepen

De verplaatsing naar de werf in Nieuwegein gaat niet zomaar. De ‘Culture Boat’ vertrekt op 1 juli – begeleid door een sleep- en een duwboot- vanaf de singel naar de Weerdsluis en verder richting de Vecht. Daarvoor moeten de Noorderbrug en de Asch van Wijkbrug open. Vervolgens vaart zij door naar Nigtevecht, waar het schip het Amsterdam-Rijnkanaal op kan om zuidwaarts richting Nieuwegein te varen.

Vergunning

De terugkeer naar de singel was niet vanzelfsprekend. De boot ligt op een zogenoemde uitsterfplek. Dat betekent dat wanneer zij wordt vervangen of als er van eigenaar wordt gewisseld, de vergunning voor de ligplaats wordt ingetrokken. Voor de renovatie hebben de gemeente en de havendienst een uitzondering gemaakt. De boot mag gewoon weer terugkeren. Waarom de gemeente een beleid tegen ligplaatsen voert op een rustige plek als de Wittevrouwensingel is onbekend.

Klanten

Utrecht heeft meerdere coffeeshops in de binnenstad, maar wie verslaafd is aan die speciale bootwiet, kan terecht bij een tijdelijk verkooppunt aan de Wittevrouwensingel. Wordt dat wiet verkopen vanuit een roeiboot?

 

 

1 reactie

  1. “De drijvende coffeeshop ligt heel toepasselijk tegenover een gevangenis voor lichte vergrijpen”
    lekkere nare veronderstellingen hou je er op na.

Reageren