Finale kampioenschap Stand Up Paddle in Amsterdam

0

Het vrolijke watersportevenement ‘Rondje IJburg’ omvat dit jaar ook de finale van het het Nederlands Kampioenschap Stand Up Paddling. De roeiers die staand op hun board rond het vinex eiland racen, sluiten prima aan bij de opzet van dit evenement: zo snel mogelijk met een vaartuig zonder motor rond de eilanden van IJburg.

Als laatste wedstrijd die meetelt in het open kampioenschap, wordt tijdens het Rondje IJburg duidelijk wie Nederlands kampioen Stand Up Paddling 2014 zal worden. De startlijn is op het water voor Strand Blijburg tussen twee tonnen. Diezelfde lijn is de finish na het ruim 12 kilometer lange rondje. SUP NL organiseert het kampioenschap en zal na het optellen van de scores van de verschillende evenementen de kampioen bekend maken.

Het rondje voor deelnemers op andere vaartuigen dan een SUP-board (of SUPpers die niet aan het kampioenschap meedoen) gaat anders. Het begint met een ‘le Mans start’ waarbij de deelnemers naar hun vaartuig rennen dat aan de waterkant klaarligt. Er zijn prijzen in heel veel categorieën: de snelste op spierkracht aangedreven boot, de snelste op windkracht, het meest originele vaartuig en de boot waarop de grootste bemanning meevaart. Ook de zwemmers gaan voor hun eigen prijs. Voor kinderen onder 12 jaar is er een ‘mini-rondje’ in jeugdzeilboten, uiteraard ook met prijs voor de snelste. Alles bij elkaar worden zeker 150 deelnemers verwacht.

Start en finish van Rondje IJburg zijn bij het IJburgse stadsstrand Blijburg aan Zee, Muiderlaan 1001, helemaal aan de oostkant van de nieuwe eilandenwijk. Het evenement begint om 14:00 uur met de eerste start voor de zwemmers en deelnemers van de toertocht. Als iedereen om een uur of 5 weer terug is, begint de prijsuitreiking, gevolgd door een barbeque. Deelname aan het Rondje IJburg kost € 10,-. Leden van de organiserende WV IJburg krijgen korting. Inschrijven kan op rondjeijburg@yahoo.com. Meer informatie op www.wvijburg.nl / www.supnl.org of facebook.com/omijburg.

Het rondje IJburg is de oudste activiteit van Watersportvereniging IJburg, een vereniging van enthousiaste watersporters die in de afgelopen jaren een eigen verenigingshaven realiseerde en ruim vierhonderd leden telt. Dit evenement wordt op 21 september de achtste keer georganiseerd. Naast Rondje IJburg organiseert de vereniging zeilevenementen op Markermeer, IJsselmeer en Waddenzee, sloepentochten, zeillessen en windsurflessen.


Reageren