Koning Willem-Alexander koopt boot van meer dan half miljoen euro

0

De nieuwe boot van de Koning

Koning Willem-Alexander heeft een boot van meer dan een half miljoen euro aangeschaft. De Koning koos voor een Osprey 38 van het Nederlandse merk Wajer&Wajer. De vanafprijs van deze oranjeboot is 575 duizend euro exclusief btw.

De boot heet Aldebaran. De naam verwijst naar de gelijknamige oranje ster in het sterrenbeeld Stier, dat tevens het sterrenbeeld is van zowel koning Willem-Alexander als koningin Maxima.

Wajer&Wajer zijn al jaren bekend als luxemerk dat vooral speedboten verkoop in de Cote d’Azur Willem-Alexander neemt haar waarschijnlijk mee naar Griekenland, waar het nieuwe vakantiehuis van het Koningspaar wordt gebouwd. Het schijnt dat Willem-Alexander zoveel eisen had, dat de uiteindelijke netto prijs van de luxeboot 800.000 euro werd. De Osprey 38 werd vorig jaar gelanceerd als nieuw vlaggenschip van de Nederlandse werf.

Het bootje werd ontworpen door Vripack, dat bekend staat om hun strakke moderne designs. Aan boord van de 11,30 meter lange open boot passen 14 passagiers, genoeg ruimte voor de hele familie, een schipper en beveiliging. De diepgang is slechts 0.90 meter, dus ook in ondiep water kan het bootje prima varen. Handig als je haar aan een steiger bij een huis wil aanleggen.

De nieuwe Wajer osprey 38 is standaard uitgevoerd met twee Volvo D6-DP 435 pk zescilinder diesels, die ervoor zorgen dat het bootje 45 knopen haalt (83 km/per uur). De kids kunnen dus wakeboarden en waterskiën achter de boot. Overigens wordt gefluisterd dat er een veel krachtiger motor inzit voor de Koning, zodat in geval van nood hij met meer dan 100 km/per uur kan ontsnappen.

We vragen ons af wie de boot als eerste spot op de Middellandse Zee.

Technische gegevens wajer osprey 38

Verkoop                                             Wajer & wajer Yachts bv

Werf                                                    Wajer Jachtbouw Heeg

Design                                                Vripack Naval Architects

Lengte over alles                            11.30 meter

Breedte                                              3.76 meter

Diepgang                                           0.90 meter

Doorvaarthoogte                            2.25 meter

Waterverplaatsing                        8.200 kg

Constructie                                       G.R.P. Composiet

Motoren                                             2x Volvo D6-DP 435 pk IPS600

Reageren