Debat over vrije bootverhuur in Utrecht

0

Varen op de Oudegracht in Utrecht. Foto: Tessa Heerschop

Het verhuren van bootjes in Utrecht, moet makkelijker worden. Diverse nieuwe partijen proberen vaartuigen te verhuren, zoals See You Later met elektrische kano’s, maar voordat het zover is, duurt enorm lang. Een boot verhuren vanaf de werf is een bureaucratische rompslomp in Utrecht. De VVD wil dat er hierover een debat komt.

“Voor het huren van een roeibootje, waterfiets of fluisterbootje is veel interesse”, zegt VVD-raadslid André van Schie tegen het Stadsblad Utrecht. Diverse partijen bieden huurboten aan, maar officieel hebben maar twee partijen tot 2020 recht op verhuur met een schipper.

Het is allemaal erg onduidelijk wat wél en niet mag in Utrecht rondom de verhuur van bootjes, dus is het goed dat er nu een debat komt. Betrokkenen uit de sector kunnen tijdens een Raadsinformatieavond in september meepraten over het onderwerp en mogelijke oplossingen. De exacte datum is niet bekend, de VVD geeft aan partijen die betrokken zijn zelf uit te nodigen voor de informatieavond op het stadhuis.

Reageren