Alle miljonairs zitten deze zomer in het Italiaanse Porto Cervo op superjachten

0

Vergeet Monaco, St. Tropez of Mallorca: De echte miljonairs zitten deze zomer op een superjacht in het Italiaanse Porto Cervo bij Sardinië. Onder andere Bill Gates, het superjacht van Roman Abramovich en sterren als Dita von Teese werden er deze week gespot.

De kust van Sardinië staat volgebouwd met dure villa’s, die soms voor wel 30 miljoen euro van de hand gaan. Toch kiezen de miljardairs liever voor een superjacht, omdat ze hier meer privacy hebben. De extreem luxe haven werd in de jaren zestig aangelegd en is thuishaven voor de luxe zeilregatta’s Maxi Rolex Cup, Sardinian Cup en de Swan Worlds. Maar niet alleen luxe zeilschepen weten de haven te vinden, ook de superjachten van miljonairs komen hier graag.

Celebrities

Leonardo DiCaprio werd eind juli gespot in de haven van Porto Cervo. Het lijkt of de acteur zich in vieren kan delen, want hij wordt overal ter wereld gespot op superjachten. Tijdens het WK vierde hij nog feest op superjacht Topaz, eigendom van miljardair Sheik Mansour die de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten is én eigenaar van voetbalclub Manchester City.

In Porto Cervo vierde Leonardo feest met Cameron Diaz en haar nieuwe vriendje Benji Madden. Daarnaast waren Zac Efron en Michelle Rodriguez aanwezig. Ook Hollywoodsterren Orlando Bloom en model Elle Macpherson waren op vakantie in de luxe badplaats, evenals de Engelse presentator en komiek Christopher Biggins.

Sexy Dita von Teese

De sexy Dita von Teese werd afgelopen weekend in Porto Cervo gespot in een burleske super sexy outfit terwijl ze danste voor de Zwitserse juwelier en miljardair Fawaz Gruosi die zijn verjaardag vierde in Italië. Ook Formule 1-Chef Flavio Briatore en zijn vrouw Elisabetta Gregoraci genoten van het optreden. Flavio is eigenaar van het superjacht Force Blue dat al vanaf juli in Italië ligt afgemeerd, afgelopen weekend was het schip aanwezig in Porto Cervo zo is op Marine Traffic te achterhalen.

Bill Gates

Bill Gates viert deze week vakantie op superjacht Serene voor de kust van Porto Cervo. Het superjacht is 300 miljoen dollar waard, een weekje charteren kost maar liefst 1,6 miljoen euro. Gates heeft het er graag voor over, want het betekent een week vol vermaak en watersporten.

Roman Abramovich

Het superjacht Luna van Roman Abramovich is deze week ook in de haven van Porto Cervo gespot. Met haar 114 meter lengte en een diepgang  van 5,97 meter is het niet makkelijk om een geschikte haven te vinden voor deze gigant. Maar Porto Cervo is ingericht voor de meest luxe superjachten. En anders pakt de miljardair aan boord gewoon één van de drie helikopters of één van de zes tenders om aan wal te komen, net zo makkelijk.

Superjacht Solaris

Het superjacht Solaris ligt op dit moment nog in de haven van Porto Cervo. Het superjacht is gloednieuw en werd dit jaar opgeleverd bij Princess in Engeland. Het 40,16 meter lange luxejacht is beschikbaar voor charter, dus het is niet duidelijk wie haar dit weekend nodig had in de haven. Aan boord kunnen twaalf personen overnachten. Het schip werd afgelopen september gepresenteerd op de Monaco Yacht Show. Het is onbekend wie haar daar gekocht heeft.

Rolex Swan Cup

In september wordt de prestigieuze Rolex Swan Cup georganiseerd vanuit Porto Cervo. Maar liefst 21 landen doen mee aan de dertigste editie van deze regatta. Diverse miljonairs meren af met hun superdeluxe zeiljacht en varen mee met de race, die toch vooral ook een netwerkbijeenkomst is voor wie het gemaakt heeft.

Bootshows

Na de zomer, wanneer de vakanties van de sterren weer voorbij zijn en ze weer ‘hard’ aan de slag moeten als acteur, investeerder of filantroop, gaan de internationale bootshows van start. In Cannes, Monaco en Genua komen afgezanten van miljardairs kijken wat het nieuwste aanbod op het gebied van superjachten en luxeboten is. Wellicht dat Porto Cervo met al haar rijke klanten zelf een bootshow organiseert komend jaar, het zal ons niets verbazen.

Reageren