Arme Nederlandse kinderen gratis op vakantie met zeilschip Eendracht

0

We leven in een rijk, maar tevens duur land. Helaas groeien veel kinderen op in armoede. Stichting Heppie zet zich in voor kinderen en jongeren die op achterstand staan, zeilschip Eendracht vaart vaak met jongeren. Deze week varen daarom 18 jongeren met begeleiders van Stichting Heppie en Stichting Zeilschip Eendracht gratis mee aan boord.

Stichting Heppie zet zich in voor kinderen en jongeren die op achterstand staan. Bijvoorbeeld omdat zij opgroeien in armoede of omdat de kinderen niet meer thuis kunnen wonen en hierdoor in een leefgroep of pleeggezin wonen. Bij Heppie worden deze kinderen opgevangen en blij gemaakt, zeilen sluit daar mooi bij aan.

De jongeren gaan actief zeilen en meedraaien in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’, hierdoor krijgen ze ritme en zelfvertrouwen. Ze ontmoeten lotgenoten en maken vrienden. Zo geven krijgen de kinderen positieve, versterkende ervaringen met elkaar en met volwassenen, die zij kunnen meenemen tijdens de rest van hun leven. Zeilschip Eendracht is gebouwd en ingericht om te zeezeilen met onervaren jongeren.

Stichting C.J. Jaski Fonds

Stichting C.J. Jaski Fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten aan boord van zeilschip Eendracht. De projecten worden in samenwerking met Stichting Zeilschip Eendracht georganiseerd. De Eendracht is een uniek en veilig schip waarmee jongeren, kansarmen, zieken en ouderen dankzij het JaskiFonds een zee aan kansen krijgen.

Welkom thuis

De organisatie zou het leuk vinden als er veel mensen aan de kant staan, wanneer het schip terug de haven invaart. Op 15 augustus rond het middaguur vaart de Eendracht Scheveningen binnen. Na aankomst mogen mensen van de wal een bezoek aan boord brengen. De exacte aankomst tijd wordt donderdag bekend gemaakt op www.eendracht.nl.  Meer informatie? Mail naar info@eendracht.nl of bel naar 010-4486186.

Technische details Eendracht

De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 13 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. De Eendracht is gebouwd om met onervaren (jonge) mensen de zee op te gaan. Vandaar dat veiligheid voorop staat. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet in de masten geklommen te worden. Alle zeilhandelingen vinden plaats vanaf het dek.
De Eendracht telt ruim 350 professionele, en grotendeels vrijwillige bemanningsleden, die uiteraard in kleinere teams het schip tijdens de vele reizen bemannen.

Reageren