Rotterdam investeert meer dan 3 miljoen euro in funsports

0

 

De binnenstad van Rotterdam moet een watersportgebied worden voor funsports zoals surfen, raften, kayakken en scubaduiken. Onder de noemer RiF010, wordt 3 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere de Steigersgracht.

Het gebied moet in 2015 hervormd zijn tot watersportgebied. Rotterdammers konden dit jaar kiezen voor diverse opknapprojecten en kozen voor de haven. RiF010 krijgt 3 miljoen euro van de gemeente en 580.000 euro van ondernemers. Of alle dromen uit het project werkelijkheid kunnen worden is nog maar de vraag. Het idee is om kunstmatige golven te creëren, het water te zuiveren en veilige steigers te bouwen.

Evenementen

Het doel is om in de zomer van 2015 verschillende evenementen te organiseren, zoals surfwedstrijden, waterpolowedstrijden en schoonspringen. Van april tot oktober organiseert RiF010 een programma dat jong tot oud stimuleert te watersporten. Jongeren kunnen tijdens de gymles of sportdag kennismaken met sporten die doorgaans niet voor iedereen bereikbaar zijn. ‘s Zomers worden allerlei evenementen georganiseerd, denk aan surfwedstrijden, wedstrijdzwemmen in een 50-meter bad, waterpolowedstrijden en schoonspringen. Het nog aan te leggen terras aan de gracht geeft uitzicht op het waterspektakel.

Ook is er rekening gehouden met mensen die niets met watersport hebben, maar het wel leuk vinden om ernaar te kijken. Speciaal voor deze mensen komt er namelijk een terras dat uitkijkt op het waterspektakel.

De winnaars met burgemeester Aboutaleb

Reageren