Proefvaren met elektrische motoren op de Hiswa te water

0

Elektrische motoren worden steeds krachtiger. Om dat te bewijzen laat het merk Torqeedo bezoekers van de Hiswa te water proefvaren met een cruisemotor of de powermotor Deep Blue van 80 pk. De Hiswa te water start morgen in Amsterdam.

Aan de proefvaartsteiger (plek J.08) heeft De Stille Boot 2 boten klaarliggen. De sloep Whaly 440 New Classic met een Torqeedo Cruise 2.0 kW. Dankzij de zeer efficiënte motor houdt deze boot dat een dag lang vol, dus zonder op te laden kan iedereen die wil een proefvaart maken. Daarnaast heeft het merk een moderne sportboot meegenomen om ook de kracht van de nieuwe generatie elektrische motoren te tonen. De boot is uitgerust met een Torqeedo Deep Blue 80 PK motor.  De Deep Blue is een geïntegreerd aandrijfsysteem, met aandrijving, lithium accupakket, regelelektronica en digitaal dashboard.

Torq Trac

Naast de motoren neemt Torqeedo de Torc Trac mee. Dit is een bluetooth zender die op de motor wordt gemonteerd en een app die je kunt downloaden. Samen zijn ze motor- en navigatiedashboard in één op de smartphone of tablet. Alle motorgegevens zoals verbruik, snelheid en actieradius in tijd of afstand worden op een kaart geïntegreerd. Er zijn verschillende schermen om uit te kiezen. Zo kunnen ook waypoints worden geprogrammeerd en kan de afgelegde route worden bekeken. Dit accessoire is te gebruiken op alle motoren uit de Torqeedo Ultralight, Travel en Cruise serie. De Torq Trac kost € 135 incl. BTW

Torqeedo assortiment
Op kadestand nr. K 410 staat het complete assortiment van Torqeedo motoren en accessoires. Daaronder de populaire Travel serie met de nieuwe draagtas en snellader. Kijk voor meer informatie op www.torqeedo.com.

De Hiswa te water is van 2 t/m 7 september in Amsterdam op het NDSM-eiland. Zie alle primeurs van de Hiswa bij Nautica.

Zelfde stand, ander product: zonnepanelen voor aan boord

Om de elektrische motoren op te laden, kiezen sommige mensen voor zonnepanelen aan boord. Op stand K. 410 staan daarom ook flexibele zonnepanelen. De Stille Boot neemt een nieuwe serie flexibele zonnepanelen van het Italiaanse merk Solbian mee. De SXp panelen zijn flexibel, overloopbaar en hebben minder last van schaduw werking  dan conventionele zonnepanelen.

Anders dan bij panelen op het dak van een huis is de praktijk op boten dat er vaak schaduwen vallen op het paneel. Daardoor verliest het veel van zijn opbrengst in nuttig bruikbare stroom. De Solbian SXp panelen hebben hier veel minder last van.

Solbian panelen zijn lichtgewicht, dun, flexibel en overloopbaar, en toepasbaar op gebogen oppervlakten. Zij kunnen eenvoudig bevestigd worden op kajuitdaken, dekken en zelfs op cabrioletkappen, sprayhoods en bimini’s.

Alle typen en formaten Solbian zonnepanelen, en informatie en advies over de toepassingen, kunt u vinden op de stand van De Stille Boot op de kade van de HISWA te water, standnr. K.410. Kijk voor meer informatie ook op www.solbianzonnepanelen.nl.

 

Reageren