Gespot: De Rolls-Royce onder de boten in Amsterdam

0

Drie Riva’s op de Hiswa

Riva’s zijn de Rolls-Royces onder de boten. De elegante luxe open motorjachten uit Italië kosten meer dan een gemiddeld rijtjeshuis, maar worden wonderbaarlijk genoeg ieder jaar meer geld waard. Meestal varen deze klassiekers in het Middellandse zeegebied, maar afgelopen week zagen we er een paar in Amsterdam.

Afgelopen week werd de Hiswa te water georganiseerd in Amsterdam en daar telden we meerdere Riva’s. Deze klassieke boten zijn vaak veel waard als ze uit de jaren zestig of zeventig stammen, maar ook de nieuwe modellen kosten al gauw minstens 300.000 euro. De boten zijn van hout en werden vroeger met de hand getimmerd, iets wat je tegenwoordig niet meer ziet. Daarnaast hebben ze een supersnelle motor en is de bekleding van hoogwaardig leer.

Birgitte Bardot op een Riva

Beroemde mensen zoals Brigitte Bardot maakte het merk groot en inmiddels ben je geen ster, als je niet een keer met een Riva hebt gevaren. In Nederland is het bijna zonde om de boten neer te leggen, want ze zijn niet bestand tegen winterweer of regen. Riva stond overigens niet met een eigen stand op de Hiswa te water, maar jachtmakelaars boden tweedehands modellen aan. Of moeten we zeggen Retro modellen?

Riva bouwt tegenwoordig ook superjachten en kwam dit jaar met de nieuwe Mythos. Dit superjacht werd echter in Monte Carlo gepresenteerd en zal je niet zo snel in Nederland spotten.

Reageren