Nog voor de Monaco Yacht Show aan boord bij superjacht met Picasso’s

0
Snowbird

Snowbird

Superjacht Snowbird heeft een van de meest bijzondere interieurs ter wereld. Aan boord zijn onder andere een schilderij van Picasso, een unieke tas van Hermes, lampen van Christopher Spitzmiller, een marmeren tafel van Magiarotti en foto’s van Slim Aarons aanwezig.

De zoon van de eigenaar, David Ostrander, besloot het schip vol te hangen met kunstwerken van bekende artiesten, zoals Picasso. Hij won hiervoor een prijs voor beste nieuwkomer tijdens de Showboats Design Awards.

Het 38,99 meter lange superjacht ligt te koop in Monaco en is al voordat de Monaco Yacht Show eind september begint, beschikbaar voor inspectie. Niet zo gek, want het bootje ligt inmiddels sinds haar oplevering in 2010 te koop. Wie eerst met haar wil varen, mag 150.000 euro per week aftikken bij de Amerikaanse eigenaar.

snowbird-interieur

Snowbird lag ooit voor 20 miljoen euro te koop, maar de verkoopprijs is inmiddels gezakt naar 14,9 miljoen euro. Inmiddels is het schip bijna toe aan een refit en dat kost meestal ongeveer een miljoen euro bij zo’n superjacht.

Superjacht Snowbird werd gebouwd bij de Nederlandse werf Hakvoort en die naam staat voor kwaliteit. Toch is het opvallend dat ze voor ‘slechts’ 14,9 miljoen euro te koop ligt, de eigenaar wil er echt vanaf zo lijkt het. Dus sla u slag in Monaco, voordat een ander haar wegkaapt!

Technische details Snowbird

Lengte: 127’11 (39,0 m)
Beam: 26’3 (8,0 m)
Draft
Max 8’3 (2,5 m)
Gebouwd: 2010
Bouw: Staal
Kruissnelheid: 11 Knopen
Bouwer: Hakvoort
Exterieur ontwerper: Azure Naval Architects
Verkoopplaats: Monaco

Reageren