Top10 duurste objecten aan boord van een superjacht

0

Image converted using ifftoany

Stel je bent miljardair en je wil een superjacht van een paar miljoen euro aanschaffen, dan wil je natuurlijk wel de beste en meest luxe gadgets aan boord om je netwerk te imponeren. Bootblog zocht de meest luxe, gekke en beste interieurstukken voor aan boord van een superjacht. In willekeurige volgorde hier de beste gadgets voor aan boord:

1. Gyroscopische pooltafel

pooltafel
Een gyroscopische pooltafel zorgt ervoor dat de tafel altijd recht blijft, ook als het schip schomelt. De tafel staat nu alleen aan boord van mega cruiseschepen, maar past ook prima thuis in de salon van een superjacht

2. Kunst

kunst
Een superjacht wordt meestal ingericht door een designbureau die voor je op zoek gaan naar exclusieve meubels van beroemde ontwerpers. Maar je wil ook wat aan je muur hangen. Kies dan niet voor een printje van de Ikea zoals het gewone volk, maar ga naar een goede veiling en koop echte kunst. Picasso, Matisse, Gaudi; de kunst moet van een grote naam zijn en direct herkenbaar. Hang het kunstwerk vervolgens niet pontificaal in de hoofd salon, maar casual in de gang.

3. Tenders

Varende limousine in Monaco

Varende limousine in Monaco

In de garage van een superjacht liggen altijd een paar tenders. Deze open motorboten variëren in lengte van 5,5 meter tot gemiddeld 12 meter en brengen de passagiers vanaf het open water naar de haven of liggen als bijboot in het water wanneer er wordt gewatersport. Tegenwoordig worden deze bijboten steeds luxueuzer. Voer men vroeger snel met een Zodiac naar de kant, tegenwoordig vaar je in luxe met een limousine ter waarde van enkele miljoenen euro’s naar de haven. De rode loper gaat nog net niet uit, wanneer je aan wal stapt.

4. Watersportgadgets

leo-jetpack

Leonardo DiCaprio stunt met een jetpack

Je wil natuurlijk optimaal genieten van de zee aan boord van een superjacht. Dat doe je het  beste met watersportgadgets. Voorheen bestonden die uit een jetski, een snorkelset en een wakeboarrd, maar daar kun je tegenwoordig niet meer mee aankomen. Je moet op zijn minst een scubaset voor professionele duikers aan boord hebben inclusief decompressietank. Daarnaast vermaak je de gasten met een jetpack, waarmee je als een superman boven het water vliegt. Vooral de keuze moet enorm zijn, denk aan waverunners, opblaasbare speelparadijzen, kayaks, SUPs en donuts en bananen voor achter de jetski of speedboot.

Garage vol watersportgadgets aan boord van superjacht Chopi Chopi

Garage vol watersportgadgets aan boord van superjacht Chopi Chopi

6. Prive onderzeeer

Poetin in een privé-onderzeeër

Poetin in een privé-onderzeeër

Sinds Poetin een tripje maakte in een privé onderzeeër van het Nederlandse merk U boat Worx, zijn de James Bond achtige onderwaterboten niet aan te slepen. De onderzeeërs passen op het voordek of in de garage van een superjacht en worden met een kraan in het water gehesen. De onderzeeërs worden custom built gemaakt voor 1 t/m 4  personen. Vooral in helderblauwe zeeen zoals de Cariben zijn deze ronde privecapsules een geweldige gadget.

7. Megachampagne

Champagne op een superjacht in Monaco

Champagne op een superjacht in Monaco

Je ziet ze meestal op het achterdek of bij de bar op een superjacht: Megagrote flessen champagne van soms wel een meter hoog. De flessen zijn vaak gegraveerd, de champagne is van het duurste merk en alleen al de houten kist om de fles heen is duizenden euro’s waard. Of de eigenaar daadwerkelijk ooit de fles opent, is natuurlijk de vraag, maar hij ligt er vooral voor de sier. Kijk: ik kan een fles champagne van duizenden euro’s veroorloven en hier neerleggen alsof het een casual souvenir is van een tripje naar Frankrijk. Omdat champagne een chique drank is, komt zo’n fles niet patserig over, maar getuigd het van smaak. Tenminste, dat is de bedoeling, want het blijft natuurlijk een beetje vreemd om een fles ter grootte van een peuter op je achterdek in de zon tentoon te stellen.

8. Personeel

Scandinavische hostess aan boord van een superjacht

Scandinavische hostess aan boord van een superjacht

Personeel is op een superjacht onderdeel van het meubilair. Ze zijn 24/7 aanwezig, staan altijd voor je klaar en zorgen ervoor dat je verblijf zo aangenaam mogelijk verloopt. De ‘goedkopere’ superjachten hebben vaak Filipijns of Oost-Europeaans personeel aan boord, omdat zij minder loon eisen en ook een weet hebben van arbeidsomstandigheden of een CAO. Een echt rijke superjachteigenaar wil echter zijn gasten imponeren en kiest dus voor extreem goed personeel. Zo zal de hostess aan boord minstens vier talen spreken en vaak net een studie achter de rug hebben.

De net afgestudeerde Zweedse advocate met als hobby strandvolleybal, wil een jaartje of twee op een superjacht werken om de wereld te verkennen. Zij heeft een leuke baan, de superjachteigenaar pronkt met zoveel moois en intelligents aan boord.

De kok moet minstens een michelinster hebben, het kamermeisje was hoofd van de afdeling schoonmaak in een vijfsterrenhotel en de kapitein voer vroeger als commandant aan boord van een Amerikaans fregat. Vergeet niet een personal assistant voor je bureauwerkzaamheden, een personal trainer voor in de gym en een massagespecialist voor in de spa. Als het even kan neem je een kapper, een stylist en een visagist mee, zodat iedereen aan boord netjes bij het avondmaal kan verschijnen.

Het personeel is verzorgd, intelligent, beschaafd en bescheiden. In ruil daarvoor krijgen zij een jaar lang de kans om de wereld rond te varen op een superjacht en krijgen ze een goed loon, ook als het schip verhuurd word in de charter.

9. Multimedia (Games, bioscoop etc.)

Bioscoop aan boord van superjacht Musashi

Bioscoop aan boord van superjacht Musashi

Een superjacht bestellen is één ding, haar inrichten is een tweede. Vaak gaat er een enorm bedrag naar multimedia. Zo zijn de ingebouwde speakers meestal een miljoen euro waard aan boord. Daarnaast wil je de kinderen (lees: volwassen mannen) vermaken met een speelkamer met de meest nieuwe spelcomputers, zoals PlayStation, Wii en X-Box met daarbij minstens de top100 beste games van dat moment.
Een bioscoop bouw je natuurlijk ook even in, maar daarnaast kun je het scherm ook uit het dak laten komen, bijvoorbeeld op de plek van de buitendeuren op het achterdek. Op die manier kun je van binnen naar buiten of omgekeerd een film kijken. Het dure soundsystem komt dan ook nu weer van pas met een dolby surround systeem waar een gemiddeld Nederlands theater jaloers op zou zijn.

10. Overige luxe

Jacuzzi aan boord van een superjacht

Jacuzzi aan boord van een superjacht

Vergeet ook niet een gymzaal, spa, zwembad en jacuzzi te bouwen aan boord, zodat je in beweging kunt blijven. Die extra kilo’s die je door de chefkok en champagne aankomt, moeten er ook weer af! En bovendien: Hoe luxer het superjacht, voor des te meer kun je haar verhuren. Ga je nog geld verdienen ook met je luxeboot!

Meer gadgets, opvallende objecten of belachelijk dure uitaven aan boord van een superjacht gespot? Mail de redactie met tips!

Reageren