Niet alleen Friese, maar ook Limburgse kinderen moeten het water op

0

kinderenwatersport

Wie in Friesland woont, doet aan watersport. Zeilen, sloepje varen, zwemmen: De Friese meren, de Waddenzee en het IJsselmeer zijn perfecte watersportgebieden. Veel mensen vergeten dat we ook in het zuiden een geweldig waterrijk gebied hebben, namelijk de Maasplassen. Limburg geeft een megasubsidie om kinderen hiermee kennis te laten maken.

De plassen zijn ontstaan uit grindwinning en dus nog niet zo oud, vandaar ook dat de watersportcultuur de bourgondische Limburgers nog niet helemaal eigen is, maar daar moet verandering in komen. De Provincie Limburg heeft met Het Nautisch Programma van Eisen de ambities voor de regio Maasplassen vastgelegd. Watersport moet veel meer dan nu een onderdeel worden van de regiobeleving. Lokale watersportscholen maken grif gebruik van de subsidie om jongeren aan boord te krijgen, waaronder watersportschool Frissen. Zij nodigt scholen uit om met hun groepen zeven en acht gratis een ochtend kennis te komen maken. Alle woensdagen van april tot de herfstvakantie zijn hiervoor beschikbaar. Kinderen kunnen meerdere vormen van watersport op één ochtend doen. Er worden vervolgprogramma’s aangeboden door de Watersportschool zelf en door de watersportverenigingen.

kids

Direct na de start van het project ErVaarwater hebben er al vier scholen deelgenomen aan de kennismakingsdag voor verschillende watersporten. Daardoor waren er al ruim 130 kinderen een ochtend op het water te vinden om te kanovaren, te zeilen, in een sloep te varen en te suppen.

Doel is om in twee jaar tijd meer dan 1000 schoolkinderen kennis te laten maken, om zo de watersporter van de toekomst te kweken in Limburg.

Reageren