Jeanneau's nieuwe concept is 4 boten in 1

0

De Franse werf heeft vorig jaar maarliefst 11 nieuwe boten opgeleverd en brengt ons nu in 2010 niet alleen een nieuw model maar een geheel nieuw type motorboot. Gebouwd vanuit haar eigen achtergrond, maar daaraan toegevoegd designs zoals bekend bij Sealine, Aquador, Nimbus en Fjord, komt Jeanneau met een geheel nieuwe kijk op de coupé-cruiser. NC11 (New Concept).

De ontwerpers hebben ontzettend veel ruimte gecreeerd, zowel op het dek als binnen in de cockpit. De deuren die de cockpit met het achterdek verbinden, zijn in vieren opgedeeld zodat ze vrijwel geheel weggeschoven kunnen worden. Dit vinden we tevens terug bij de Fjord 40. Binnen zijn de zitplaatsen verstelbaar zodat ze zowel voor de salon als voor de stuur positie beschikbaar zijn, een slimme oplossing om ruimte te creeeren. De dinette zitplaats kan namelijk veranderen in een verhoogde navigator bank.

Aan de kant van het stuur is het mogelijk om via een zijdeur direct het dek op te komen. Een ideale manier om snel aan te leggen of frisselucht in de salon te krijgen. Een idee dat Nimbus voor het eerst op kleinere boten toegepast heeft. Frisselucht en daglicht komt tevens binnen via het fantastische panorama dak boven het stuurhuis, wat omringt is door glas en een groot ruimte gevoel geeft.

Ook benedendeks is de ruimte optimaal benut en wordt optisch een groter schip gecreeerd. Het grote over de zijkant van het schip uitgesmeerde raam verbindt te beide hutten en een toilet met aparte douchecabine met elkaar.

Het mengen al deze goede eigenschappen in een 36ft schip lijkt een zware uitdaging, het ziet er echter naar uit dat het Jeanneau gelukt is. En het prijskaartje van ongeveer 200.000,- euro biedt veel perspectief tot succes!

Klik hier voor:
De officiele video
De officiele presentatie
De officiele afbeeldingen

Reageren