Rederij Doeksen koopt superjachtwerf Huisman

0

superjacht

Rederij Doeksen koopt superjachtwerf Royal Huisman. De veerdienst naar de Wadden heeft zich ingekocht en bezit nu een meerderheidsbelang. Het familiebedrijf Huisman wordt hiermee geprofessionaliseerd. Huisman staat bekend om haar superdeluxe custom built zeiljachten die over de hele wereld verkocht worden aan miljardairs en vaak in de prijzen vallen voor hun kwaliteit en design.

Als reden voor de overname meldt Royal Huisman dat een nieuwe partner nodig was om grotere investeringen te kunnen doen om als werf leidend te blijven in de superjachtbouw.Financieel manager Bert Loof van Royal Huisman deelde het nieuws het eerste met de Vaarkrant en zei: “Er worden geen bedrijven in elkaar gevoegd, we blijven gewoon doen waar we goed in zijn.” Loof wil geen details kwijt over de omvang van de transactie.

Geen opvolger

Huisman werd opgericht in 1884 in Noordwest-Overijssel. Door de jaren heen groeide de bouwer van kleine houten vissersboten uit tot maker van exclusieve grote jachten. In de eigen familie werd geen geschikte opvolger gevonden, waarna de werf op zoek ging naar een partner. Algemeen directeur Alice Huisman van Royal Huisman blijft betrokken bij het bedrijf, terwijl directeur Jan Willem Doeksen als voorzitter toetreedt tot de raad van commissarissen. Voor klanten en medewerkers verandert er niets, de leiding en de teams blijven ongewijzigd.

Reageren