70 jaar in Vrijheid varen op de Hiswa

0

vrijheid-zeilen

De Vrijheid zeilboot bestaat 70 jaar en de Vrijheid Klasse Organisatie bestaat 55 jaar. Op de komende Hiswa Rai in Amsterdam viert de organisatie dit jubileum. “We verkopen niets, behalve ons diep gewortelde enthousiasme voor het zeilen in en Vrijheid”, aldus Dirk Postma van VKO.

De afgelopen jaren stijgt het aantal deelnemers in Vrijheid-zeilboten aan Nederlands Kampioenschappen. Gemiddeld 30 boten doen mee, de organisatie streeft naar 40 boten dit jaar. Vooral varen in Loosdrecht is favoriet, Alkmaar is een goede tweede, Friesland is derde.

Op verschillend plaatsen in NL, zoals o.a. Amsterdam Nieuwe Meer, Loosdrecht, Rotterdam Kralingen, worden op doordeweekse avonden onderlinge wedstrijdjes gevaren door Vrijheidzeilers. De organisatie geeft informatie hierover op de Hiswa, ook voor mensen zonder boot die willen meevaren aan boord.

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

Technische details Vrijheid zeilboot:

Afmetingen:
Lengte5,40 m
Breedte1,65 m
Diepgang0,73 m
Gewichten:
Romp~ 185 kg
Kiel~ 61 kg
Zeiloppervlakken:
Genua5,9 m2
Grootzeil9,7 m2
Spinnaker9,8 m2

 

Reageren