Nieuwe eigen binnenwaterkaart voor Nederland op Hiswa Amsterdam

0

Kustfijnmodel voorbeeld

 

Stentec Software staat dit jaar op de Hiswa met een nieuwe eigen binnenwaterkaart voor Nederland. Daarnaast staat er op de stand een Sail Simulotor, waarmee mn digitaal kan leren zeilen. Het Navigatieprogramma WinGPS5 bestaat dit jaar 20 jaar, maar is nog geheel yp to date en wordt ook tijdens de Hiswa in Amsterdam aangeboden. 

Stentec staat sinds 1994 op de Hiswa. “De beurzen worden over het algemeen minder bezocht. Desalniettemin hebben wij altijd een vaste klantengroep die ons ieder jaar weer weet te vinden voor de nieuwste functies en updates, en nieuwe klanten onze producten gedemonstreerd willen krijgen”, aldus Marianne Kuik van Stentec.

Laptop mee

“Op de HISWA leveren we sinds 2 jaar een installatieservice. Dit betekent dat de klant zijn laptop mee kan nemen en wij de WinGPS-software en DKW-kaarten weer helemaal up-to-date maken voor het nieuwe seizoen”, aldus Kuik.

Noviteiten

Stentec presenteert op de Hiswa de nieuwste noviteiten:

WinGPS Marine Plus

WinGPS Marine Plus is Stentec’s meest uitgebreide app voor Android. De huidige positie, snelheid en koers worden duidelijk getoond op de kaart, routes zijn eenvoudig te plannen en trajecten kunnen worden opgeslagen en gedeeld. Voor optimaal inzicht kunnen GRIB-files en getij-informatie worden gedownload en kunnen AIS, log, kompas, diepte- en windmeter worden gekoppeld.

WinGPS Marine Plus is de eerste echte navigatie-app voor Android. In het kader van goedzeemanschap is het ideaal dat de route van binnen op de laptop, buiten op de tablet kan worden gebruikt voor veilige navigatie en interactief kan worden gewijzigd. Met de overzichtelijke dataplotter in WinGPS Marine Plus, worden dure inbouwplotters verleden tijd.

WinGPS 5 Voyager 2015 editie- met kustfijnmodel

WinGPS 5 Voyager is Stentec’s meest uitgebreide navigatieprogramma voor Windows. Januari 2015 komt er een nieuwe editie met interessante innovaties voor alle watersporters. Enkele voorbeelden: het innovatieve kustfijnmodel voor de Waddenzee dat zeer gedetailleerde 2-daagse voorspelling van stroming en getij geeft, routesynchronisatie met WinGPS Marine en stremmingen voor binnenwateren Europa.

Met name het nieuwe innovatieve kustfijnmodel is erg interessant voor zeilers die op de Nederlandse kustwateren varen. Nog nooit was er de mogelijkheid zo secuur diepte, getijden en stroming te voorspellen. De windopstuwing en afwaai kan worden met een decimeter nauwkeurig voorspeld.

DKW vaarkaart Nederland 2015

Ook in 2015 brengt Stentec weer een nieuwe eigen binnenwaterkaart voor Nederland uit. En ook dit keer is deze weer aanzienlijk geoptimaliseerd en uitgebreid. Zo is het dieptebeeld van de Zeeuwse wateren, de Waddenzee en de Westeinderplassen nu ook toegevoegd. Ideaal voor planning in combinatie met het nieuwe kustfijnmodel in WinGPS 5 Voyager 2015. Een zeer gedetailleerde vaarkaart voor de binnenwateren van Nederland. Ideaal voor zowel de luxe motorjachten die lange tochten maken, als voor kanoërs en sloepvaarders die op de kleinere slootjes varen. In combinatie met het waterwegennetwerk in WinGPS 5 kan er eenvoudig een route worden gepland.

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.