Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen zoekt talent op Hiswa

0

zeilen

Het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen is op zoek naar nieuw talent op de Hiswa. “Wij verwachten kinderen en hun ouders te verwelkomen op onze spannende en leerzame stand en hen daar wegwijs te maken in de wereld van het jeugdwedstrijdzeilen”, aldus bestuurslid Eddy Chevalier van NPJ.

Hangwedstrijden

Als ludieke actie organiseert het NPJ dit jaar op de stand de hangwedstrijden. Wie kan het langst in een van de twee hangbankjes hangen? Hiermee zijn mooie dagprijzen te winnen, aangeboden door zeilscholen aangesloten bij het NPJ. Daarnaast staat er een heuse ‘protesttafel’ waar kinderen en pubers alle regels en situaties op het water kunnen bespreken met een expert. Daarnaast komt op 13 maart vanaf 18.00 uur een spreker de jeugd voor het wedstrijdzeilen je enthousiast zal maken.

Enthousiasme

Het NPJ wil op de Hiswa jongeren vooral enthousiast maken voor het zeilen. “Wij kunnen gepaste persoonlijke adviezen geven over zeilen. Is het goed de beginselen van het (wedstrijd)zeilen te leren op een zeilschool? Of wil het kind liever in het voor- en naseizoen trainen bij een vereniging in de buurt? Welke boot past het best bij de wensen? Antwoord op die vragen zijn te vinden op de stand van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen”, aldus Chevalier.

NPJ

Het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen is een onafhankelijk platform wat zichzelf als doel heeft gesteld meer jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en te houden. Dit doen ze door zeilscholen, zeilverenigingen en klassenorganisaties met elkaar te verbinden om zo het jeugdwedstrijdzeilen in Nederland te verbreden maken. Door zoveel mogelijk bij de jeugdzeilsport betrokken partijen met elkaar te verbinden, zoals bijvoorbeeld tijdens de HISWA, kan informatieverstrekking omtrent het wedstrijdzeilen op allerlei niveaus worden gebundeld en versterkt. Van het beginnend wedstrijdzeilen op zeilscholen, doorstromend naar de vereniging om daar uiteindelijk als kind de juiste boot te kiezen om in verder te gaan. Aangesloten partijen staan op de stand. Waaronder 10 zeilscholen, 4 verenigingen en 7 jeugdzeilklassen. “Daarnaast verwachten wij ook zeker in contact te komen met verschillende partijen die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het platform.”

NPJ-Hiswa-2

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt. NPJ staat op stand 02-200, Hal  2.

In samenwerking met de HISWA organisatie biedt de NPJ gratis toegang tot de beurs voor alle jeugdzeilers tot 21 jaar als ze inschrijven met hun lidmaatschapsnummer van het Watersportverbond..

Reageren