Zo zag je nog nooit een cruiseschip gefotografeerd

0

cruiseschepen

Fotograaf Jeffrey Milstein heeft een specialiteit: grote objecten van boven fotograferen. Zijn nieuwste project bestaat uit zeven cruiseschepen (hierboven zes daarvan) die hij vanuit de lucht heeft gefotografeerd en dat geeft een bijzonder beeld. 

vanbovencruise

Voor zijn project fotografeerde hij de cruiseschepen Royal Majesty of the Seas, Freedom of the Seas, Disney Dream Cruise, Carnival Victory, Caribbean Princess, Carnival Sensation en Sky Cruise.

areal

De schepen zien er aan de buitenkant allemaal anders uit en blijken ook hun eigen dek te hebben. Maar door de stijl van Milstein lijkt het toch dat je naar één geheel kijkt. De schepen doen opeens denken aan hoge gekleurde wolkenkrabbers.

cruiseboven

Meestal worden schepen overdag gefotografeerd, maar doordat Jeffrey de schepen ’s nachts op de gevoelige plaat heeft gezet, krijg je een vervreemd beeld. Alsof het altijd feest is met al die lichtjes aan boord.

vanboven

 

De collectie foto’s van cruiseschepen wordt tentoon gesteld in de Benrubi Gallery in Manhattan, New York, van 9 juli t/m 22 augustus 2015.

Reageren