Mega inbraak in jachthaven Vlaardingen

0

kuik

Bij minstens 30 boten is zondagnacht ingebroken bij Watersportvereniging De Kulk in Vlaardingen. De inbraak werd pas de volgende dag ontdekt, omdat er opvallend veel dekzeilen los wapperden. 

“Maandagochtend 3 mei rond 9:00uur ben ik gebeld door een bestuurslid van WSV Buitenlust dat bij hun het inbrekers- dievengilde heeft toegeslagen en dat er bij ons verschillende tenten wapperden”, aldus bestuurslid Ronald Noordhoek. “Ik ben meteen naar de vereniging gegaan en heb geconstateerd dat er bij 22 schepen de tent open stond. Deze mensen zijn (in de loop van de dag) geïnformeerd. Als bestuur hebben wij de politie geïnformeerd en is de Forensische Opsporingsdienst geweest om sporen veilig te stellen.”

Tot nu toe blijken de dieven op 34 boten te zijn geweest. “Wij verzoeken iedereen met een boot bij ons, te kijken of de dieven ook bij hen aan boord zijn geweest en sowieso aangifte te doen van het voorval. Ook als er niets mist! Hoe meer aangiften er bij de politie binnen komen, hoe groter deze zaak kan worden op gepakt en (eventuele) overige acties van deze personen aan elkaar kunnen worden gelinkt”, aldus Ronald.

De politie heeft een sporenonderzoek gedaan in de haven, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden. De inbrekers hebben voornamelijk gereedschap buitgemaakt.

Reageren