Een laatste vaart

0

2065_fullimage_inspiratie-uitvaart-schip
Je bent je hele leven al gefascineerd door mooie boten, jachten en alles wat drijft. Zou het dan niet mooi en passend zijn als je geliefden na je dood op het water afscheid van je kunnen nemen? Bijvoorbeeld om je as te verstrooien of voor een sfeervolle ceremonie. Er zijn allerlei organisaties die een uitvaart op een boot aanbieden. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Afscheid op een zeetjalk
Altijd al een voorliefde voor zeilen gehad? Dan is een afscheid op de Selene een passende uitvaart. Deze authentieke zeetjalk ligt aangemeerd in Monnickendam. Met de vlag halfstok vaart dit schip uit naar een mooie ankerplaats waar je as kan worden verstrooid, bloemblaadjes worden gestrooid en toespraak kan worden gehouden. Ter afsluiting vaart de boot een laatste cirkel om de bloemblaadjes terwijl drie hoornsignalen een laatste saluut brengen.

Een laatste tocht op de Loosdrechtse plassen
Ook Rederij Loosdrecht biedt de mogelijkheid om afscheid te nemen met een tjalk. ’t Stockpaerdt is een prachtig schip uit 1890. Het biedt plaats aan 58 personen die getuige kunnen zijn van het uitstrooien van je as, maar ook kunnen meevaren als jij in je kist op het voordek je laatste vaartocht maakt. Ook een receptie aan bord is mogelijk.

Uitvaart op een binnenschip
Ben je professioneel met boten bezig? Ook dan is er een persoonlijk afscheid mogelijk. Met een passende uitvaartverzekering kan er veel. Zo werd een binnenschipper ter aarde besteld nadat hij zijn kist eerst een tocht op het binnenschip van zijn zoon had gemaakt. Een prachtige laatste tocht.

Rotterdamse uitvaart in nautische sfeer
Ben je meer van het zeewater dan van het binnenwater? Dan is een nautische uitvaart in Rotterdam helemaal passend voor jou. Van der Spek Uitvaart maakt uitvaarten, rouwstoeten en verstrooiing op het ruime sop mogelijk. Een shantykoor of een accordeonist die zeemansliederen vertolkt maken de nautische sfeer helemaal compleet.

Uitvaart op de Amsterdamse grachten
Ben je een fan van de grachtengordel? Dan is een rouwstoet over de Amsterdamse grachten een passend iets. De gasten kunnen op elke gewenste steiger in onze hoofdstad aan boord gaan. Vervolgens vindt de rouwprocessie ter water plaats naar één van de vier mogelijke begraafplaatsen in Amsterdam. Er kan onderweg voor passende muziek en catering gezorgd worden.

Reageren