The Times: ‘Sunseeker belangrijk voor beschaving’

1

Sunseeker International, ’s werelds grootste jachten bouwer in privé handen, wordt door het Britse dagblad ‘The Times’ erkent als de fabrikant van een product dat van belang is voor onze beschaving.

Het artikel van Stephen Bayley met de titel “Britain should be a workshop, not a casino” werd gepubliceerd op 11 januari en suggereerd dat er sinds 1980 slechts drie Britse bedrijven, waaronder Sunseeker, in aanmerking komen voor deze eervolle vermelding. Hij onderschijft de ondernemingsgeest van Sunseeker en benadrukt dat het ‘maken van echte producten’ veel belangrijker voor het zakenleven is dan het behalen van alleen financieel rendement zonder daadwerkelijk iets te produceren.

Sunseeker viert dit jaar haar 50 jarig bestaan vanaf de oprichting vanuit een rubberboot en buitenboordmotoren verkoop bedrijf, tot een van de grootste luxe jacht merken ter wereld. Ondanks dat de markt onder druk staat heeft Sunseeker haar status als grootste Britse jacht producent gehandhaaft, en rapporteerde vorig jaar een omzet van 355 miljoen euro. 

Door middel van belastingen leveren ze in ieder geval genoeg bij aan de samenleving, maar of ze ook echt wat bijdragen aan de beschaving….? 

Klik hier voor:
Het originele artikel op de timesonline (inclusief video met het interview)

1 reactie

  1. Ik begrijp het idee van deze man wel, maar vind het inderdaad een beetje overdreven om te praten over een bijdrage aan de beschaving…

Reageren