De superjachten van de sterren

0

Een beetje A-list ster heeft een bootje op een exotische locatie liggen. Niet voor niets trekken de sterren erop uit wanneer ze even de tijd hebben. Zo is Rihanna regelmatig gesignaleerd met een jacht in de buurt van Barbados (haar geboorteland), zien we Leonardo DiCaprio vaak luieren -naast minimaal 2/3 supermodellen- in Monaco en lijkt de rest van Hollywood standaard St.Barths aan te doen met een plezierjachtje. De dikste jachten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Hoef jij je vanavond enkel nog maar zorgen te maken over hetgeen je gaat eten nietwaar?

Roman Abramovich

De Russische multimiljardair is een graag geziene gast op Bootblog.nl. Iedere keer als we over hem schrijven heeft zijn superjacht Eclipse daar wel iets mee te maken. De eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea heeft een fraai luxe stijl, en daar past zijn 163.5 meter lange privé-jacht prima bij. Voorheen was dit het grootste privé-jacht van de wereld. Inmiddels is hij van die troon verstoten.

Roman
Saddam Hussein

Eigenlijk zouden we het woord celebrity niet in de mond willen nemen, maar Saddam Hussein heeft wel dergelijk bekendheid alom de wereld verworven (in a very bad way). Al Mansur is de naam van het uitzonderlijk riante jacht én zoals je wellicht wel had verwacht is deze inderdaad uitgevoerd met allerlei militaire gadgets. Wat te denken van een mini-submarine en een aantal geheime gangen? Het jacht werd -volgens de geruchten- 16x geraakt tijdens een bombardement. (Of vaart het toch nog?)

Saddam
Dolce & Gabbana 

De twee flamboyant mode-designers staan misschien niet bekend als twee keurige jongetjes (ze kwamen in het nieuws wegens belastingfraude), maar duidelijk moge zijn dat ze hun miljoentjes allang veilig ergens in het buitenland hebben staan. Niet voor niets kunnen ze een jacht als deze veroorloven. Regina ‘d ‘Italia is de naam van dit partyjacht. Het modehuis nodigt iedere zomer weer modellen uit om te feesten tot in de vroege ochtend op dit prachtige jacht. Het jacht is 51m lang en werd gebouwd door Codecasa.

2008-10-10-Regina-d-Italia-big
Giorgio Armani

We blijven even in het straatje ‘Italiaanse designers.’ We kennen allemaal Giorgio Armani uiteraard, de luxe-mode ontwerper beschikt over enkele hotels en kan natuurlijk niet helemaal tot rust komen zonder een luxe plezierjacht. Eén van de favoriete jachten van uw redacteur. Het jacht ademt precies de peilers waarvoor het label zelf staat: luxe, stijl én kracht. Die bizar mooie zwarte coating maakt het geheel af!

Armani

Reageren