Last van dieselgeuren in de boot?

0

Hangt er in huis, uw werkruimte, of in uw auto of boot een penetrante dieselgeur? De geur van dieselolie kan heel vervelend zijn en blijft lang hangen. Misschien heeft u tevergeefs al van alles geprobeerd om de geur te verwijderen. In dat geval heeft u gemerkt dat het moeilijk is om van dieselgeur af te komen. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. In dit blog van Strooming leest u hoe u erachter komt wat de geur veroorzaakt en wat u kunt doen om er weer vanaf te komen.

Waar komt de dieselgeur vandaan?

De dieselgeur kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. De geur kan bijvoorbeeld blijven hangen na gebruik van een aggregaat die op diesel werkt, of doordat er dieselolie is gelekt of gemorst. Bij een auto of boot kan de motor voor dieseldampen zorgen. Het kan ook zijn dat de geur al aanwezig was toen het pand of voertuig in uw bezit kwam, waardoor de oorzaak onbekend is.

Is een dieselgeur schadelijk?

Wat de oorzaak ook is, diesellucht stinkt niet alleen, maar is ook schadelijk voor de gezondheid. Dieseldampen kunnen namelijk de slijmvliezen, ogen en luchtwegen irriteren. Ook kan er hoofdpijn en benauwdheid optreden. Deze klachten verdwijnen als de lucht weer schoon is.

Dieselgeur verwijderen

Zelf dieselgeur verwijderen

Het is niet eenvoudig om van dieselgeur af te komen, maar er zijn een aantal huismiddeltjes die kunnen helpen. U kunt de volgende dingen proberen:

Weet u niet waar de dieselgeur precies vandaan komt? Zet dan alle ramen open en plaats een open bak of schaal met een pond gemalen koffie in de ruimte. De koffie neemt de geur op – in ieder geval voor een deel. Als u weet dat er in de ruimte een dieselvlek is, kunt u de koffie direct op de vlek strooien. In plaats van koffie kunt u de vlek ook bestrooien met soda/zuiveringszout. De moleculen van soda kunnen de dieselresten absorberen. Veeg de koffie of soda na een nacht weer op met stoffer en blik. Het gebruik van azijn kan ook enig soelaas bieden. Doe de azijn in een spuitfles en vernevel de vloeistof in de ruimte. Lucht de ruimte vervolgens 24 uur lang.

Is de bron van de dieselgeur onbekend?

Weet u niet waar de dieselgeur vandaan komt? Het kan zijn dat iets onbekends de penetrante geur veroorzaakt. Strooming kan een geuronderzoek en/of luchtonderzoek voor u doen, om te achterhalen waar de oorzaak van de stank ligt. Op die manier kunnen wij het probleem snel bij de bron aanpakken. Tegelijkertijd stellen wij vast of de specifieke geur gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. De resultaten worden gepresenteerd in een duidelijk rapport met passend advies, zodat u snel weer over een schoon en gezond binnenklimaat kunt beschikken.

Dieselgeur blijvend verwijderen? Een ozonbehandeling helpt!

Heeft u alles geprobeerd, maar blijft die vervelende geur maar hangen? Als niets meer helpt kunnen wij een Ozonbehandeling voor u uitvoeren. Ozon breekt geuren af en heeft een steriliserende werking, waardoor het een uitermate effectieve methode is om stank te verwijderen. Met een ozongenerator wordt de vervuilde lucht op een veilige manier omgezet en schone, geurloze zuurstof.

Deze informatie komt van www.strooming.nl

Reageren