Water zit in ons bloed

0

Zoals in Oostenrijk kinderen opgroeien op de piste, groeien wij op in een bootje. Denk bijvoorbeeld aan Kameleon, een van de best bekeken Nederlandse films over een tweeling en hun bootje. Varen is een onderdeel van het Nederlands erfgoed, water zit in ons bloed.

Tegenwoordig hebben nog steeds velen een passie voor watersporten, al is het niet altijd (lees: bijna nooit) lekker weer om een stukje te varen. Toch liggen de grachten vaak vol, op Koningsdag zie je het verschil tussen de gracht en straat niet eens meer! Meteen even de inhaker: heb jij al een bootje voor Koningsdag 2019?

Zolang je maar plezier hebt!

Van een bootje in de gracht naar echte watersporten. Op de Olympische spelen in Rio won Nederland gouden medailles bij het roeien, windsurfen en zeilen. Vooraanstaande posities voor Nederlandse boten en schippers in de Volvo Ocean Race, een prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. Maar je hoeft natuurlijk deze sporten niet op topsportniveau te beoefenen. Velen beleven evenveel plezier aan deze sporten op recreatief niveau!

Geen smoesjes voor het water

Degenen die vaak op het water te vinden zijn kennen get genot van varen op een mooie dag. Het voorbij komen van andere boten, mensen die aan de wal hangen en het gezelschap op het eigen bootje. Er is keuze genoeg, en het weer hoeft geen rol te spelen als je goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan een wetsuit! Hier vind je Wetsuits voor heren van Wetsuit.nl. Nu heb je geen excuses meer!