Het belang van een juist dekzeil!

0

Storm en regen, midden in de nacht denk jij niet aan de arme fietsers buiten, maar aan je arme bootje! Is deze wel goed beschermd? Komt er niet teveel water in? Met een goed dekzeil hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Een dekzeil is nodig bij iedere boot om deze te beschermen tegen alle weersinvloeden, roest en vuil.

Zowel grachtenbootjes als recreatie boten hebben een goed dekzeil nodig. In dit artikel lees je meer over de verschillende dekzeilen en waar je jouw nieuwe dekzeil aan kan schaffen. 

Dekzeilen op maat gemaakt

Een dekzeil boot op maat is het beste wat je kan doen. Hierdoor weet je zeker dat jouw bootje vanaf nu veilig ligt tegen vuil, weer en wind. Er zijn veel keuzes te maken in de zeilafmetingen, dus meet vooral even heel precies op wat jij nodig hebt. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen uit verschillende gewichten. Hier kan je dus even voor gaan zitten! Met een juist formaat dekzeil van de juiste kwaliteit kan je jarenlang dezelfde gebruiken, helemaal niet vreemd dus om hier even de tijd voor te nemen.

Een dekzeil is veelal eenvoudig te bevestigen door de aluminium ogen in het zeil met trapeze elastiek en/of vlaggenlijn te verbinden aan je boot. Een dekzeil van goede kwaliteit, blijft ten allen tijde glad en vouwbaar, zelfs als het buiten koud is! Dit wil je hebben!