De accessoires voor je boot

0
Je hebt een boot gekocht, en dan denk je dat je klaar bent. Maar: je hebt nog meer spullen nodig. Wat dan? Nou denk aan landvasten, fenders en andere handige spullen. Denk je nu: wat is dat? En waarom? Lees dan verder!

Landvasten

Hoeveel landvasten heb je standaard nodig en van welke lengte? Vier in totaal! Twee van de lengte van je boot en twee de halve lengte daarvan. Natuurlijk zijn er verschillende kleuren en kwaliteiten om uit te kiezen. Daarin kan je je laten adviseren.

Telefoons aan boord

We weten allemaal dat een volle batterij van je telefoon van belang is. Niet alleen voor het geval je ergens hulp nodig hebt, ook gewoon, voor de leuke foto’s onderweg en vermaak van de kinderen eventueel. Met een lader voor in de boot ben je altijd verzekerd van een opgeladen telefoon. Super, want soms gaan we wel eens varen en wil je niet nog een uur thuis wachten voor ie wat opgeladen is. Dat duurt veel te lang!

Bescherming voor je boot

Natuurlijk wil iedereen z’n boot mooi en zonder krassen behouden. Stootwillen, ook wel bekend als fenders en stootkussens, fungeren als een (lucht)kussen tussen de boot en de wal of een andere boot. En zo hou je je boot mooi, zonder krassen en andere beschadigingen. Stootwillen zijn er in verschillende maten, kleuren en soorten, maar ze werken allemaal hetzelfde.

Drinkwaterpomp

Een drinkwaterpomp voor de boot is er in allerlei soorten en maten. Het kiezen van de juiste drinkwaterpomp voor je boot is afhankelijk hoeveel en wat voor tappunten je wilt gebruiken. Is er sprake van 1 tappunt aan boord die word gebruikt voor wassen en afwassen dan is bijvoorbeeld een Par Max 1 of 1.9 een prima keuze. De Par Max 1 is ook verkrijgbaar inclusief design-kraan, slang en aansluitmateriaal, dus als complete kit! Zijn er meer tappunten, of zelfs een douche? Dan is een Par Max 4, 5, 6 of V-FLO drinkwaterpomp aan te raden.

Verrekijkers voor meer dan vogels

Met een boot tot 7 meter heb je in de avond ook een schijnend wit licht nodig. Zodat men je aan ziet komen, vooral nu met de donkere dagen is dat wel erg belangrijk! En ook een verrekijker kan van pas komen betreffende zekerheid op het water. Zo kan je bijvoorbeeld de informatie bij een brug of sluis beter bekijken.