De Magellan 110 in een nieuw jasje

0

Een van de meeste bekende jachtwerven uit Azie lanceerd in de zomer van dit jaar haar nieuwste jacht, de Mallegan 110. Ze is gebouwd door Kingship, Kingship is gevestigd in Japan. Hoewel ze in de zomer aan haar nieuwe eigenaar wordt geleverd heeft ze haar eerste uurtjes in het water al doorgebracht en zijn de eerste testen een feit.

In 2007 werd de eerste Mallegan 110 gelanceerd, vanwege haar grote succes is het zelfde team designers en ontwerpers in 2008 begonnen om een nieuwe Mallegan te ontwerpen. Ze zijn uitgegaan van het zelfde concept, de nieuwe Mallegan is alleen één meter langer en de sky lounge is een halve meter uitgebreid.

De nieuwe Magellan is door Pieter Beeldsnijder van PB Design voorzien van een fraai uiterlijk. Luiz de Basto heeft het interieur verzorgt. De stroomlijning, om zo soepel mogelijk door het water te varen is het werk van Vripack Holland. Over Nederlandse inbreng wederom niets te klagen.

Het is een stevige boot waarmee je op je gemakt de oceaan kan verkennen. De Magellan 110 is voorzien van een stalen romp en een aluminium bovenbouw. Dit jacht is ideaal geschikt als je houd van voor verre reizen maar geheel in stijl. Op het hoofddek bevind zich de master suite en de vier gasten hutten. In totaal is er plaats voor 10 gasten en zeven bemanningsleden.

De Mallegan 110 wordt aangedreven door twee 3406E Caterpillar motoren, die elk 475pk hebben. Dit levert een top snelheid van  26 km/u op, best fijn voor een schip van 33 meter.

Specificaties
Lengte: 33.56 m
Breedte: 7.9 m
Romp material: Staal
Top snelheid: 14 knopen / 26 km/u
Motoren: 2 x Caterpillar 3406E DITA, 475 hp
Watertank: 10,960 L
Brandstoftank: 44,556 L
Max aantal Gasten:Personeel: 7

Reageren